Tipul bucătăriei:
Ramen de vită
- serveste 4
- Uşor
Această rețetă de ramen de vită este confort într-un castron. Totuși, nu trebuie să dureze ore în șir. Această versiune este gata în mai puțin de 30 de minute și are sub 500 de calorii, făcând-o realizabilă la jumătatea săptămânii.
Încercați această rețetă de ramen de vită, apoi verificați și ramenul nostru de puiramen de porc, ramen vegan și altele retete de ramen.
Ingrediente
- friptură de muschi aproximativ 300g, tăiate cu grăsime
- sos de soia 3 linguri, plus mai mult pentru condimentare
- mirin 1 lingura
- ulei de arahide
- supă de pui 1 litru
- ghimbir bucată de mărimea degetului mare, feliată
- ardei iute 1, însămânțat și feliat
- usturoi 1 cuișoare, învinețit
- taitei ramen 200 g
- morcov 1, decojit și tocat
- frunza chinezeasca ½, mărunțit
- muguri de fasole 50 g, albite
- primăvară sau ceapă 2, feliate
- coriandru ½ buchet mic de servit
Metodă
-
Pasul 1
Acoperiți friptura cu sosul de soia, mirin și 1 linguriță ulei de arahide. Prăjiți friptura într-o tigaie timp de 2 minute pe fiecare parte, apoi odihniți-o. Se încălzește bulionul într-o tigaie, se adaugă ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul și se fierbe ușor timp de 5 minute înainte de a scoate usturoiul. fierbeți tăițeii, clătiți sub apă rece și scurgeți bine. Adaugati taiteii, morcovul, frunza chinezeasca si varza de fasole in bulion si aduceti din nou la fiert, asezonati cu sos de soia. Gatiti timp de 2 minute pana cand frunza chinezeasca s-a ofilit si impartiti in boluri. Se taie carnea de vita subtire si se pune deasupra. Se presara cu coriandru si ceapa primavara si se serveste.
Informatii nutritionale
- Kcals 353
- Gras 6.2g
- Carbohidrați 43,8g
- Fibră 4.1g
- Proteină 29.8g
- Sare 4g