Tipul bucătăriei:
Rață cu compot de rubarbă condimentată
- serveste 2
- Puțin efort
Pieptul de rață este o tăietură grozavă pentru a găti pentru o cină la mijlocul săptămânii. Ele fac o schimbare interesantă față de pui, sunt ușor de gătit și se potrivesc bine cu părțile dulci și picante. Acest compot de rubarbă condimentat este perfect!
Ingrediente
- eşalotă 4, tocate fin si fierte in unt pana se inmoaie
- rădăcină de ghimbir bucată de mărimea degetului mare, rasă
- condimente asortate ½ linguriță
- rubarbă 300 g, tăiate și feliate pe diagonală
- suc de portocale 4 linguri
- piept de rata 2, grăsime punctată și asezonată
- spanac uns cu unt a servi
Metodă
-
Pasul 1
Adăugați ghimbirul și condimentul în șalotă și gătiți timp de un minut, apoi adăugați rubarba și sucul de portocale și gătiți ușor până ce rubarba este fragedă.
-
Pasul 2
Încinge o tigaie antiaderentă, gătește pieptul de rață cu partea grasă în jos, la foc mediu, timp de 10 minute, până când pielea devine crocantă și aurie. Se rastoarna si se fierbe inca 3-4 minute. Tăiați și serviți cu compot de rubarbă și spanac.
#Rață #compot #rubarbă #condimentată