Skip to content

Tipul bucătăriei:

7393

Rață cu portocală de Sevilla și varză

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Portocalele de la Sevilla au un sezon scurt, de la sfârșitul lunii decembrie până în februarie. Aroma lor dulce-amăruie face o marmeladă clasică, dar se potrivesc bine și cu carne bogată, cum ar fi rața, deoarece elimină orice grăsime. Aici fac un sos grozav pentru piept de rata, servit cu piure si varza.


Ingrediente

  • piept de rata 4
  • portocaliu Sevilla 1 mare, cu coaja si zeama
  • Miere 2 linguri
  • cuișoare 2
  • scorţişoară 1 baton
  • supă de pui proaspăt, preparat până la 300 ml
  • varza creata 1, inima îndepărtată și mărunțită
  • unt
  • piure de cartofi a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge o tigaie antiaderentă. Se pun pieptul de rață, cu pielea în jos, apoi se reduce focul și se lasă 10 minute până când grăsimea de pe rață devine maro aurie și crocantă. Se toarnă grăsimea, se răstoarnă rața apoi se amestecă sucul de portocale, coaja și mierea și se adaugă în tigaia cu cuișoare, scorțișoară și bulion. Se fierbe timp de 10-12 minute. Scoateți rata și odihniți-o într-un loc cald timp de 5 minute. Reduceți puțin sosul și asezonați.

  • Pasul 2

    Gatiti varza in putin unt pana se ofilesc, dar inca verde aprins. Taiati rata si serviti cu varza, sos si putin piure cremos.

#Rață #portocală #Sevilla #și #varză
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *