Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă chinezească de rață la Peking cu clătite

Rață cu sos mole și clătite în stil Peking

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Acest hibrid chinez-mexican ne poate părea ciudat, dar este practic mainstream în America. Acesta este ușor de făcut, dar are un pumn de aromă


Încercați aceste clătite chinezești de rață, apoi verificați clătitele noastre americane, clătitele sărate, clătitele cu cartofi, clătitele cu aluat și mai multe rețete de clătite.

Ingrediente

  • ardei iute ancho uscat 2
  • usturoi 2 cuișoare, nedecojite
  • tomatillo sau sau roșie 1
  • ceapă 1 mic, tăiat la jumătate
  • unt 25 g
  • cuișoare întreg 1
  • boabe de ienibahar 1
  • seminte de coriandru ¼ linguriță
  • bat de scortisoara 1
  • migdale întregi 3
  • stafide 2 linguri
  • ciocolata neagra 1 pătrat
  • pâine ½ felie, prăjită și tocată
  • piept de rata 2
  • clătite chinezești 10, a servi
  • castravete maruntit, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Prăjiți ardeii iute într-o tigaie uscată, apoi puneți-i la înmuiat în apă clocotită timp de 30 de minute. Puneți ardeii iute și 125 ml de apă de înmuiat într-un blender și amestecați până la un piure.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și prăjește usturoiul, tomatillo și ceapa până când sunt carbonizate puternic pe margini (aproximativ 20 de minute). Curățați usturoiul, turnați lotul într-un robot de bucătărie și amestecați până la un piure. Topiți untul într-o tigaie mică și adăugați cuișoarele, ienibaharul, coriandru, scorțișoară și migdale și gătiți timp de 2 minute. Se condimentează bine, apoi se adaugă piureul de legume și piureul de ardei iute, stafidele, ciocolata și pâinea prăjită și se fierbe timp de 15 minute până când amestecul devine gros. Pescuiți batonul de scorțișoară (și cuișoarele dacă îl găsiți) și amestecați până obțineți un sos omogen.

  • Pasul 3

    Puneți rața cu pielea în jos într-o tigaie rece rezistentă la cuptor și porniți focul. Prăjiți rata până când pielea este foarte maronie și crocantă și s-a scurs multă grăsime, apoi aruncați grăsimea din tigaie. Întoarceți rața și rumeniți partea inferioară, apoi transferați tava (sau mutați rața într-o tavă) la cuptor și gătiți timp de 8 minute. Înfășurați clătitele în folie și încălzește-le în același timp.

  • Pasul 4

    Rața se feliează subțire și se aranjează pe o farfurie și se servește cu aluniță, clătite și castraveți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 543
  • Gras 30.3g
  • Saturate 13.3g
  • Carbohidrați 32.1g
  • Fibră 4.2g
  • Proteină 33.2g
  • Sare 0,6g
.
#Rață #sos #mole #și #clătite #în #stil #Peking
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *