Tipul bucătăriei:
Rață cu varză
- serveste 4
- Puțin efort
Cel mai bun principal de rață al nostru, perfect pentru divertisment. Pieptul de rață prăjit în tigaie se servește cu o garnitură de cartofi noi prăjiți și dressing balsamic
Ingrediente
- piept de rata 2
- boabe de piper negru 1 linguriță, zdrobită
- cartofi noi 600 g, feliate groase
- pătrunjel o mână, tocată
- usturoi un cuișoare, tocat mărunt
- slănină afumată 6 erupții, tocate
- varză 1, feliate fin
Metodă
-
Pasul 1
Se încorporează pielea a 2 piept de rață, apoi se condimentează cu 1 linguriță de boabe de piper negru măcinat și puțină sare. Așezați pieptul de rață cu pielea în jos, într-o tigaie antiaderentă, apoi puneți la foc mic și lăsați timp de 15 minute, apoi răsturnați pe partea de carne timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Scoateți rata din tigaie, apoi măriți focul. Adăugați 600 g de cartofi noi feliați gros, prăjiți până se rumenesc și crocanți, apoi presărați peste o mână de pătrunjel tocat și 1 cățel de usturoi tocat mărunt. Scoateți cu o lingură cu fantă și asezonați.
-
Pasul 3
Prăjiți 6 bucăți tăiate de slănină afumată până devine crocantă, apoi adăugați 1 varză tăiată mărunt și un strop de apă. Gatiti pana se ofileste varza. Bateți sucul de rață cu 1 lingură de oțet balsamic și 2 linguri de ulei de măsline. Taiati pieptul de rata si serviti cu varza, cartofi si dressing.