Tipul bucătăriei:
Rață și eșalotă au vin
- serveste 6
- Uşor
Aceasta este o masă grozavă de sărbătoare de iarnă și o alternativă bună la rață sau curcan de Crăciun. Strugurii adaugă o dulceață raței care este delicioasă. Puteți folosi eșalotă de mărime obișnuită sau banană pentru aceasta
Ingrediente
- bucăți de rață 8, un amestec de sâni și picioare
- frunza de dafin 1
- cimbru 3 crengute
- eşalotă 8, decojite
- usturoi 2 cuișoare
- ulei
- coaja de lamaie
- vin alb 350 ml
- supă de pui 300 ml
- struguri verzi 150 g, tăiate la jumătate
- crema dubla 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați orice exces de piele și grăsime de pe bucățile de rață, frecați-le bine cu sare și piper și puneți-le într-o pungă sigilabilă cu dafin și cimbru. Lăsați 24 de ore.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Pune şalota şi usturoiul într-o tigaie grea, adâncă, cu puţin ulei şi se prăjesc până încep să se rumenească. Clătiți, apoi uscați bucățile de rață și puneți-le cu pielea în jos pe eșalotă. Se toarnă vinul și bulionul până când rața este doar acoperită. Aduceți la fiert, acoperiți cu folie, apoi adăugați un capac și transferați la cuptor pentru 1 1/2 oră.
-
Pasul 3
Scoatem capacul, intoarcem bucatile de rata, turnam lichidul intr-o tava si dam cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Gatiti pana cand pielea incepe sa se rumeneasca si crocante. În timp ce rața se gătește, adăugați 6 cuburi de gheață în lichid și îndepărtați grăsimea care se formează. Fierbeți lichidul în tigaie pentru a-l reduce până când are o aromă bună, apoi adăugați strugurii și gătiți timp de 2 minute. Se amestecă crema pentru a servi.
Informatii nutritionale
- Gras 16.9g
- Carbohidrați 5.2g
- Fibră 1.1g
- Proteină 48,9g
- Sare 0,8g