Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă ușoară de rendang de vită

Rendang de vită a lui John Torode

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Acest curry bogat, pe bază de nucă de cocos, este originar din Indonezia, dar este popular și în Malaezia. Tibia de vită se gătește încet cu lemongrass, condimente, ardei iute și cremă de nucă de cocos, până când se topește.


Ingrediente

  • iarba de lamaie 2 tulpini, frunzele exterioare lemnoase îndepărtate
  • seminte de coriandru 2 linguri
  • semințe de chimen 1 lingura
  • turmeric măcinat 1 lingura
  • Crema de nuca de cocos bloc de 200 g
  • ceapa 3 mari, tocate mărunt
  • usturoi 6 cuișoare, tocate
  • ardei iute roșu 6, însămânțate și tocate
  • rădăcină de ghimbir 2 bucăți de mărimea degetului mare, decojite și tocate
  • foi de dafin 2
  • tibia de vită 1,5 kg, tăiate în bucăți
  • lapte de nucă de cocos 400 ml
  • supa de vita 500 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Bateți iarba de lămâie folosind un pistil și un mojar sau amestecați într-o râșniță de condimente, lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Prăjiți coriandru, chimen și turmericul într-o tigaie uscată până când sunt parfumate, apoi măcinați folosind pistilul și mojarul sau râșnița.

  • Pasul 3

    Încinge crema de nucă de cocos într-o tigaie mare până se topește, dar ține focul mic pentru a nu se arde. Puneți ceapa, usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul și iarbă de lămâie și gătiți ușor până când ceapa se înmoaie și începe să miroasă frumos și parfumat. Adăugați condimentele și foile de dafin și prăjiți încă câteva minute, apoi scoateți-le.

  • Pasul 4

    Adăugați carnea în tigaie și măriți focul pentru a se rumeni foarte bine, apoi adăugați condimentele și ceapa înapoi, amestecând pentru a acoperi carnea complet. Adăugați laptele de cocos și supa, aduceți la fiert, apoi gătiți aproximativ 1 oră și jumătate până când sosul se îngroașă și carnea este fragedă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 444
  • Gras 24.2g
  • Carbohidrați 10.7g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 46,5g
  • Sare 0,8g
#Rendang #vită #lui #John #Torode
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *