Tipul bucătăriei:
Rigatoni cu sunca de parma si rosii
- serveste 2
- Puțin efort
Acest preparat rapid și ușor de paste cu șuncă de Parma este perfect pentru o cină la mijlocul săptămânii, iar resturile pot fi consumate la prânz a doua zi. Prosciutto poate fi folosit în schimb dacă nu găsiți șuncă de Parma
Ingrediente
- rigatoni 150 g
- ulei pentru prăjit
- usturoi 2 cuișoare, zdrobiți ușor, dar păstrați întregi
- sunca de parma 8 felii, rupte grosier
- roșii cherry 300 g, sferturi
- bocconcini sau mini mozzarella 125 g, tăiate la jumătate sau rupte
- busuioc frunze de decorat
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Încinge 1 lingură ulei într-o tigaie și gătește ușor usturoiul și șunca de Parma timp de 3 minute. Adăugați roșiile și gătiți până se înmoaie și eliberează zeama. Scurge pastele, ținând puțin din apă înapoi și amestecă cu roșiile, îndepărtând usturoiul. Presarati cu mozzarella si busuioc.
Informatii nutritionale
- Kcals 629
- Gras 27.3g
- Saturate 11.5g
- Carbohidrați 62.3g
- Fibră 4g
- Proteină 37,5g
- Sare 3,54g
#Rigatoni #sunca #parma #rosii