Tipul bucătăriei:
Rigatoni ușori de cârnați
- serveste 4
- Uşor
Îți plac cârnații? Îți plac pastele? Apoi veți face această masă rapidă și ușoară de la mijlocul săptămânii din nou și din nou. Plină de aromă de fenicul picant, este rapidă și la un preț bun
Ingrediente
- rigatoni 300 g
- cârnați de porc 450g (cele ierburi)
- ulei de masline
- semințe de fenicul 1 lingura
- vin alb 200 ml
- Dijon sau muștar boabe 2 linguri
- lămâie ½, cu coajă
- creme fraiche cu jumătate de grăsime 150 g
- pătrunjel ½ grămadă mică, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Gătiți rigatonii, apoi scurgeți-l, economisind aproximativ o lingură de apă de gătit.
-
Pasul 2
Luați cârnații de coajă, rupeți carnea în bucăți mici și gătiți în 1 lingură ulei într-o tigaie încinsă, antiaderentă. Prăjiți peste tot până devine auriu și crocant, rupând bucăți mari cu o spatulă, apoi adăugați semințele de fenicul și gătiți timp de un minut.
-
Pasul 3
Se toarnă vinul, se lasă să clocotească, apoi se amestecă muștarul, coaja de lămâie și crème fraîche. Se fierbe până când capătă consistența unei smântână, apoi se amestecă cu pastele, apa de gătit și pătrunjel.
Informatii nutritionale
- Kcals 748
- Gras 38.7g
- Carbohidrați 67,4g
- Fibră 2.9g
- Proteină 24.9g
- Sare 2.9g