Tipul bucătăriei:
Rilete de rață
- servește 8-10
- Uşor
Aperitivul nostru preferat: făcut cu pulpe de rață, această rețetă clasică franțuzească este ca un paté, dar cu rață mărunțită, ambalată într-o terină. Se serveste cu o salata verde
Ingrediente
- pulpe de rață 6
- cimbru 4 crengute
- foi de dafin 2
- usturoi 3 cuișoare, pe piele
- boabe de piper 1 lingura
- cuișoare 4, sol
- nucşoară un grătar bun
- vin alb 300 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1. Pune rața într-o tavă de copt sau într-o tavă de friptură în care se potrivește destul de bine. Introduceți dafinul, cimbru și usturoiul și adăugați condimentele. Se toarnă peste vin și 200 ml apă. Acoperim cu folie apoi dam la cuptor pentru 3 ore. Se răcește puțin apoi se scot picioarele.
-
Pasul 2
Pune totul într-o sită peste un castron mare. Scoateți carnea de rață și aruncați pielea și osul. Folosind două furculițe, tăiați fin carnea într-un castron și adăugați suficientă sucuri de gătit pentru a o umezi, apoi împachetați într-o terină. Turnați peste mai multe sucuri pentru a termina și adăugați crenguțe de cimbru. Răciți peste noapte înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 180
- Gras 8g
- Carbohidrați 1.4g
- Fibră 0,1g
- Proteină 18.7g
- Sare 0,2g