Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un castron alb de mică adâncime umplut cu risotto cu șofran și vițel deasupra

Risotto argentinian ossobuco

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Ossobuco este din pulpa sau tibia de vițel și este tăiat în cruce pentru a produce fripturi cu o bucată de os și măduvă în mijloc. Aici este servit cu un risotto vibrant cu șofran. Această rețetă vine de la restaurantul Soho, Sucre


Faceți acest risotto argentinian ossobuco, apoi verificați risotto cu fructe de mare, risotto cu pui, risotto sănătos și mai multe rețete de risotto,

Ingrediente

  • ulei de masline 1 lingura
  • ceapă 1⁄2, tocat mărunt
  • şofran o ciupitura
  • orez arborio sau carnaroli 350g
  • vin alb 100 ml
  • stoc de legume 1,25 litri
  • parmezan 30 g, ras fin
  • unt nesarat 20 g
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată mărunt

OSSOBUCO

  • ossobuco de vitel 500 g, tăiate în cuburi mici fără os
  • făină simplă 2 linguri
  • ulei de masline 1 lingura
  • unt nesarat 20 g
  • ceapă 1⁄2, tocat
  • vin alb 100 ml
  • frunza de dafin 1
  • supa de vițel, pui sau legume 1 litru

Metodă

  • Pasul 1

    Condimentează ossobuco și pune-l în făină. Se încălzește uleiul de măsline într-o caserolă sau o tigaie mare la foc mediu-înalt și se rumenește carnea de vițel în reprize până devine aurie peste tot. Scoateți pe o farfurie folosind o lingură cu fantă. Adăugați untul și prăjiți ceapa timp de 5 minute până abia începe să se înmoaie. Se toarnă vinul și se barează un minut înainte de a pune carnea de vițel înapoi în tigaia cu dafin și bulion. Aduceți la fiert. Gatiti 1 ora 30 minute-2 ore pana cand carnea este frageda.

  • Pasul 2

    Când ossobuco mai are 30 de minute, faceți risotto. Încinge uleiul de măsline într-o tigaie adâncă la foc mediu și prăjește ceapa timp de 10 minute până când se înmoaie cu adevărat. Adăugați șofranul și orezul și prăjiți încă 2 minute. Se toarnă vinul și se fierbe până se evaporă complet. Se amestecă bulionul, câte o oală, până când orezul este doar fiert cu puțină mușcătură. Se amestecă brânza și untul. Sezon. Turnați risottoul în boluri, apoi acoperiți cu ossobuco și presărați puțin pătrunjel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 739
  • Gras 20.3g
  • Saturate 8.4g
  • Carbohidrați 88,5g
  • Zaharuri 8.3g
  • Fibră 5.3g
  • Proteină 40.1g
  • Sare 1.9g
#Risotto #argentinian #ossobuco
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *