Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de risotto bolognez

Risotto bolognes la cuptor

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Dacă vă place bologna și risotto, atunci ar trebui să încercați această rețetă de carne de vită la cuptor cu risotto. Acest fel de mâncare consistent este foarte ușor de făcut și va deveni în curând un favorit ferm al familiei


Încercați această răsucire coaptă pe un bolognez sau faceți clasicele noastre spaghete bologneze și vegetariene bologneze. De asemenea, avem mai multe rețete delicioase de risotto pe care să le încercăm, inclusiv risotto de pui, risotto cu fructe de mare și risotto sănătos.

Ingrediente

  • carne de vită tocată 300g
  • ciuperci de castane 200g, sferturi
  • ciuperci porcini uscate 15g
  • stoc de vita 750ml, fierbinte
  • ulei de masline 2 linguri
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 1 cuișor, tocat mărunt
  • orez arborio 200g
  • passata 200 ml
  • piure de tomate 1 lingură
  • sos Worcestershire câteva liniuțe
  • sare de telina 1 linguriță
  • oregano uscat 1 linguriță
  • mozzarella 2 bile, tăiate cubulețe
  • parmezan 30g, ras fin

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6. Întindeți ciupercile tocate și castane pe o tavă antiaderentă. Gatiti timp de 20-25 de minute, amestecand din cand in cand pana cand tocatura se rumeneste si ciupercile au capatat o anumita culoare si excesul lor de lichid s-a evaporat.

  • Pasul 2

    Între timp, puneți ciupercile uscate într-un castron și turnați peste 150ml din bulionul fierbinte.

  • Pasul 3

    Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie superficială sau într-o tigaie adâncă rezistentă la cuptor și gătiți ceapa până se înmoaie. Adăugați usturoiul, gătiți-l un minut, apoi adăugați orezul și amestecați uleiul și ceapa până se acoperă complet.

  • Pasul 4

    Se strecoară lichiorul de ciuperci (lăsând în urmă orice gresie). Tăiați ciupercile înmuiate și amestecați-le, apoi adăugați treptat lichiorul de ciuperci, amestecând pe măsură ce mergeți. Adăugați restul de brânză de carne de vită o dată, adăugând mai multe odată ce a fost absorbit, până când orezul este aproape gătit. Se amestecă pasata, apoi se încarcă carnea tocată de vită tocată, ciupercile, piureul de roșii și sosul Worcestershire, sarea de țelină și oregano. Aduceți-l la foc mic, adăugând puțină apă mai mult dacă pare uscat. Se amestecă ¾ de mozzarella. Presară restul deasupra cu parmezanul. Se baga la cuptor pentru 25 de minute, neacoperite, pana devin aurii si clocotesc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 440
  • Gras 22.3g
  • Saturează 10.8g
  • Carbohidrați 32.6g
  • Zaharuri 3.6g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 25.9g
  • Sare 1.2g
.
#Risotto #bolognes #cuptor
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *