Tipul bucătăriei:
Risotto cu fasole și bacon
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de risotto cu fasole și bacon este una grozavă de avut la îndemână. Salinitatea baconului combinată cu prospețimea fasolei funcționează deosebit de bine.
Încercați acest risotto cu fasole și slănină, apoi verificați risotto cu pui și mai multe rețete de risotto.
Ingrediente
- supa de pui sau legume 1,5 litri
- fasole lată 400 g după dubla păstaie (veți avea nevoie de aproximativ 2 kg pentru a începe)
- unt 50 g
- ceapă 1, tocat fin
- slănină 8 erupții cutanate, tăiate fin
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- orez risotto 300 g
- vin alb 1 pahar
- pecorino ras sau ras, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți bulionul într-o tigaie și adăugați fasolea, gătiți timp de 3 minute, apoi scoateți-le.
-
Pasul 2
Topiți un nod mare de unt într-o tigaie mare și prăjiți ceapa și baconul timp de aproximativ 5 minute până când ceapa este fragedă, adăugați usturoiul și gătiți timp de un minut. Se amestecă orezul, acoperind fiecare bob cu unt. Adăugați vinul și amestecați până se absoarbe, apoi adăugați bulionul câte o oală, amestecând până se absoarbe, dar astfel încât risottoul să fie încă suficient de umed încât să-și mențină forma. Sezon. Adăugați un alt nod de unt și jumătate din fasole.
-
Pasul 3
Turnați risottoul în boluri și acoperiți cu mai multă fasole și pecorino.
Informatii nutritionale
- Kcals 683
- Gras 26.9g
- Saturate 12.1g
- Carbohidrați 72,7g
- Fibră 8.5g
- Proteină 39,5g
- Sare 4.31g