Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Risotto cu pui cu varza varza

Risotto de pui cu fasole și kale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Acest risotto de pui cremos, dar proaspăt, cu orz perlat, fasole și kale este o modalitate excelentă de a profita la maximum de ingredientele de sezon în timpul verii. Fasolea este cea mai bună între iunie și septembrie.


Încercați acest risotto cremos de pui, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic cu fructe de mare, risotto cu pui și risotto sănătos.

Ingrediente

  • unt 2 linguri
  • ulei de rapita 1 lingura
  • Pulpe de pui 6
  • făină simplă 2 linguri
  • buzdugan macinat ½ linguriță
  • ceapa 2, tăiate cubulețe
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • orz sidefat 300 g
  • supă de pui 1,2 l
  • fasole cu păstăi 350 g (cu două păstăi dacă doriți)
  • varză 30 g, tocate grosier
  • lămâi 1, cu coaja si zeama
  • crème fraîche 75 g + 6 linguri
  • boia dulce afumată câteva ciupituri

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește jumătate din unt și uleiul într-o caserolă sau o tigaie adâncă. Se amestecă pulpele de pui în făină și buzdugan măcinat, apoi se prăjesc la foc mediu până se rumenesc și sunt crocante pe ambele părți. Ridicați pe o farfurie și puneți ceapa, usturoiul și ultima lingură de unt în tigaie și prăjiți până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Când ceapa este cu adevărat moale, întoarceți pulpele de pui cu orice suc, orzul și bulionul. Fierbeți ușor timp de aproximativ 40 de minute, amestecând din când în când, până când orzul este aproape fraged și cea mai mare parte din supa este absorbită. Dacă se usucă deloc în timpul gătitului, mai adăugați un strop de bulion. Amestecați fasolea, varza kale, sucul și coaja de lămâie și condimentele în orz, reduceți focul și acoperiți cu un capac sau o foaie de copt. Între timp, jupuiați pulpele de pui și tăiați carnea de pe oase folosind câteva furculițe. Se amestecă puiul înapoi în orz cu 75 g de crème fraîche și se verifică dacă fasolea și orzul sunt fragede.

  • Pasul 3

    Turnați orzul în 6 boluri de servire puțin adânci. Acoperiți fiecare cu câte o lingură de crème fraîche striată cu un praf de boia și presărată cu coaja de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 617
  • Gras 30.9g
  • Saturate 14.7g
  • Carbohidrați 52,8g
  • Fibră 6.4g
  • Proteină 28.9g
  • Sare 0,8g
#Risotto #pui #fasole #și #kale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *