Tipul bucătăriei:
Risotto de spelta cu pancetta si mazare
- serveste 2
- Uşor
Numiți asta speltotto sau risotto cu speltă, nu contează, fie vă va oferi un bol de carbohidrați reconfortanți pentru a vă încălzi într-o noapte rece. Spelta are o aromă mai mare de nucă decât orezul. Căutați speltă sidefată, căreia i s-a îndepărtat coaja exterioară, astfel încât să se gătească mai repede
Încercați acest risotto cu speltă cu pancetta și mazăre, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic cu fructe de mare, risotto cu pui și risotto cu mazăre și șuncă.
Ingrediente
- ceapă 1, tocat fin
- unt
- cubetti di pancetta 70 g
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- spelta perlata 150 g
- vin alb un pahar
- supă de pui 500-750 ml
- Mazăre congelată o mână
- Grana Padano 50 g, ras fin
Metodă
-
Pasul 1
Topiți un buton de unt într-o tigaie puțin adâncă. Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie. Adăugați pancetta și gătiți timp de 3-4 minute până când începe să devină crocantă. Adăugați usturoiul și gătiți timp de 2 minute. Introduceți spelta și amestecați. Dați focul apoi adăugați vinul, amestecând până se absoarbe, apoi adăugați bulionul puțin câte puțin, ca în cazul orezului risotto, până se absoarbe totul și spelta este fragedă, aproximativ 20 de minute (s-ar putea să aveți nevoie de puțin mai mult bulion). sau apă).
-
Pasul 2
Adăugați mazărea când spelta este aproape fragedă, cu ultima bucată de stoc. Pentru a termina, mai amestecați unt și brânză, apoi gustați și asezonați, dacă este necesar.
Informatii nutritionale
- Kcals 634
- Gras 29.7g
- Carbohidrați 59.1g
- Fibră 6.6g
- Proteină 28.1g
- Sare 4.42g