Tipul bucătăriei:
Risotto primavera cu șuncă afumată și orz
- serveste 6
- Uşor
Cea mai bună rețetă de risotto primavera gătit lent. Mai întâi gătiți jaretul de șuncă, apoi tăiați carnea și creați acest risotto de orz indulgent (dar destul de ușor). Legumele de primăvară fac un răsfăț cu șunca. Merită fiecare efort
Încercați acest risotto cu șuncă primavera, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic cu fructe de mare, risotto cu mazăre și șuncă și risotto cu pui.
Ingrediente
- jaret de șuncă afumată 1, înmuiat peste noapte dacă este necesar
- morcov 1
- unt nesarat 100 g, tăiate cubulețe
- ceapa 3 medii, 2 tăiate mărunt
- usturoi 2 cuișoare
- cimbru o crenguță, tocată mărunt
- orez risotto 200 g
- arpacaș 200 g
- mazăre 150 g
- fasole lată 150 g, păstaie dublă dacă doriți
- sulițe de sparanghel 6, feliate în unghi
- ceapa verde 4, feliate în unghi
- Fasole verde 20, tăiate în lungimi scurte
- mascarpone 100 g
- parmezan 85 g, ras
Metodă
-
Pasul 1
Puneți jaretul de șuncă într-o oală plină cu apă curată, rece, cu morcovul și ceapa tăiată în jumătate.
-
Pasul 2
Aduceți la fiert și gătiți timp de 2 ore și jumătate, degresând suprafața din când în când. Completați tigaia cu apă dacă este necesar.
-
Pasul 3
Topiți untul într-o tigaie groasă și adăugați ceapa, usturoiul și cimbrul. Gatiti pana se inmoaie, dar nu se coloreaza.
-
Pasul 4
Adăugați orezul și orzul perlat și gătiți timp de câteva minute până când sunt acoperite cu unt. Adăugați treptat bulionul din șuncă și legume, amestecând peste tot. După aproximativ 15-20 de minute de amestecare și fierbere, vei fi folosit aproape tot bulionul. Gustați-vă risotto-ul și, dacă sunteți mulțumit de textură, luați risotto-ul de pe aragaz, dar păstrați-l aproape.
-
Pasul 5
Fierbeți o cratiță cu apă și puneți la fiert toate legumele verzi, în afară de ceapa primăvară, timp de 30 de secunde. Scurgeți și turnați în risotto.
-
Pasul 6
Pune risotto-ul înapoi la foc moderat și amestecă legumele, ceapa primăvară și șunca și lasă totul să se încingă și asezonează. Se amestecă mascarpone și parmezanul ras și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 832
- Gras 49,9g
- Carbohidrați 63,8g
- Fibră 6.5g
- Proteină 33.9g
- Sare 2.6g