Tipul bucătăriei:
Rotis de friptură picant cu tamarind și castraveți la grătar
- serveste 2
- Uşor
Această rețetă de friptură picant cu tamarind și castraveți la grătar este o nouă modalitate grozavă de a mânca friptură. Este ușor, dar are multă aromă
Ingrediente
- semințe de chimen 1 lingura
- usturoi zdrobit pentru a face 1 lingura
- friptura de muschi mare 1
- ulei de floarea soarelui
- pui de castraveți 6 (sau 1 libanez), tăiate în jumătate sau tăiate în bastoane groase dacă sunt mai mari
- rotis 6
- coriandru un buchet mic, frunze culese
SOS TAMARIND
- pasta de tamarind 4 linguri
- ghimbir 1 lingura, rasa fin sau pasata in piure
- miere curgătoare 1 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- piure de tomate 1 lingura
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
Metodă
-
Pasul 1
Faceți sosul de tamarind combinând toate ingredientele într-o tigaie cu 150 ml apă. Se fierbe, amestecând regulat, până când se îngroașă până la o consistență asemănătoare ketchup-ului. Se lasă să se răcească într-un bol de servire, dar se combină 1 lingură cu semințele de chimen și usturoiul și se unge toată friptura de muschi. Lăsați friptura la marinat timp de 10 minute sau până la 2 ore dacă aveți timp.
-
Pasul 2
Pentru a servi, încălziți o tigaie. Ungeți friptura cu 2 linguri de ulei, apoi gătiți timp de 2 minute pe fiecare parte pentru mediu. Ridicați friptura pe o farfurie pentru a se odihni, în timp ce ștergeți tigaia și apoi gătiți bastoanele de castraveți, în loturi, timp de aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte.
-
Pasul 3
Încălziți rotisul. Tăiați friptura odihnită în fâșii, umpleți în rotis cu sos de tamarind, castraveți la grătar și frunze de coriandru.
Informatii nutritionale
- Kcals 842
- Gras 23g
- Saturate 8.1g
- Carbohidrați 113.2g
- Zaharuri 36.7g
- Fibră 7.9g
- Proteină 41.6g
- Sare 3g