Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rulouri de hârtie de orez în stil de iarnă cu carne de vită sriracha

Rulouri de hârtie de orez în stil de iarnă cu carne de vită sriracha

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Sriracha este un sos de ardei iute thailandez aprins, cu usturoi. Aceste rulouri de hârtie de orez în stil de iarnă cu carne de vită sriracha sunt perfecte pentru prânz sau o cină mai ușoară – funcționează foarte bine și pentru cutiile de prânz. Cruncul proaspăt al legumelor și picantul sriracha sunt o combinație grozavă pentru a vă trezi papilele gustative.


Ingrediente

  • friptură de muschi 400 g, tuns din excesul de grăsime
  • sriracha sau ardei iute asiatic sau sos 2 linguri
  • sos de pește 2 linguri
  • zahăr tos auriu 2 linguri
  • ulei vegetal
  • usturoi 3 cuișoare, zdrobite
  • chilli ochi de pasăre 1, tocat foarte fin
  • lămâie verde 1, suc
  • vermicelli cu tăiței de orez 85 g
  • ghimbir tocat fin pentru a face 1 lingura
  • pak choy 200 g, mărunțit
  • ambalaje de hârtie de orez 12 × 22 cm diametru
  • frunze de menta mână mare
  • ceapa verde 4, tăiați în bețe de chibrit
  • morcovi 2, tăiați în bețișoare subțiri de chibrit
  • arahide prajite sarate 4 linguri, tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți fripturile, sosul chilli, 1 linguriță de sos de pește, 2 lingurițe zahăr și 2 linguri ulei într-un vas puțin adânc. Frecați marinada în carne și lăsați-o să stea în timp ce faceți sosul. Amestecați 1 cățel de usturoi, ardeiul iute, sucul de lămâie, restul de sos de pește și zahărul într-un bol până când zahărul se dizolvă. Acum încălziți o tigaie antiaderență și gătiți fripturile timp de 2-3 minute pe fiecare parte, în funcție de grosime și de cum vă place friptura. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca. Ștergeți tigaia.

  • Pasul 2

    Înmuiați tăițeii în apă clocotită timp de 5 minute sau până când se înmoaie. Clătiți în apă rece și scurgeți bine. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie, adăugând restul de usturoi și ghimbir. Gatiti 30 de secunde pentru a se inmuia. Adăugați pak choy și gătiți încă 1 minut, apoi răciți.

  • Pasul 3

    Pentru a asambla rulourile, feliați fripturile foarte subțiri, astfel încât să aveți o mulțime de fâșii. Înmuiați hârtiile de orez într-un vas cu apă fierbinte pe rând și lăsați câteva secunde până când nu mai sunt casante la atingere. Scoateți și puneți pe o placă de lemn. La marginea cea mai apropiată de tine, adaugă câteva frunze de mentă, câteva din pak choy, ceapă primăvară, morcovi, friptură, nuci și la final niște tăiței. Nu umpleți în exces. Îndoiți partea cea mai apropiată de dvs. peste umplutură, înfigeți capetele, apoi rulați strâns ambalajul în jurul umpluturii. Repetați acest proces cu ambalajele și umplutura rămase. Se serveste alaturi de sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 539
  • Carbohidrați 60,7g
  • Proteină 30.2g
  • Gras 18.8g
  • Sare 3.8g
  • Fibră 3.8g
#Rulouri #hârtie #orez #în #stil #iarnă #carne #vită #sriracha
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *