Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta catalana de pui cu salata de cartofi si ardei

Salată catalană de pui fript, cartofi și ardei

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această salată catalană de pui fript, cartofi și ardei este rapid și ușor de făcut și o modalitate excelentă de a folosi Jersey Royals. Boia de ardei dulce afumată oferă preparatului un plus de aromă.


Încercați această răsucire pe un pui fript sau faceți rețeta noastră clasică de pui la friptură. Avem și multe alte rețete de salate de pui.

Ingrediente

  • Jersey Royals 400 g, tăiate la jumătate
  • ceapă 1 mic, feliat subțire
  • ulei de masline
  • boia dulce afumată 1 lingura
  • stafide 50 g
  • Miere 1 lingura
  • oțet de sherry 4 linguri
  • ardei rosii prajiti 1 borcan mare, scurs și tăiat fâșii
  • pui la rotisor 1, pielea aruncată și carnea mărunțită din os
  • nuci de pin 50 g, prăjită
  • frunze de rachetă 50 g

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți cartofii până se înmoaie (aproximativ 10-12 minute), apoi scurgeți bine și tăiați în jumătate.

  • Pasul 2

    Prăjiți ceapa în 1 lingură de ulei și boia până devin aurii, apoi amestecați stafidele, urmate de miere și oțet. De îndată ce dressingul începe să clocotească, amestecați ardeii prăjiți. Se încălzește încă 1-2 minute, apoi se aruncă într-un castron mare cu puiul mărunțit, cartofii, nucile de pin și frunzele. Serviți imediat.

Informatii nutritionale

  • Kcals 346
  • Gras 15.3g
  • Saturate 2.8g
  • Carbohidrați 20g
  • Fibră 2.2g
  • Proteină 30.9g
.
#Salată #catalană #pui #fript #cartofi #și #ardei
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *