Tipul bucătăriei:
Salată de friptură de susan cu sos de ardei iute
- serveste 2
- Puțin efort
Friptura se simte întotdeauna ca un răsfăț. Cu această rețetă de salată de friptură de susan cu sos de ardei iute nu trebuie să fie păstrată pentru o ocazie specială. Acest fel de mâncare este gata în mai puțin de 30 de minute și are sub 500 de calorii. Cea mai bună parte? Nici nu vei observa că ești bun.
Ingrediente
- friptură de muschi 400 g, fără grăsimi
- ulei de susan
- seminte de susan 2 lingurite
- sos de soia 2 lingurite
- otet de orez 2 lingurite
- sos dulce chilli 2 lingurite
- ardei iute roșu 1, tăiat cubulețe
- muguri de mazăre o mână
- frunze de sfeclă roșie sau frunze amestecate o mână
- morcovi 2, mărunțit
- mentă o grămadă, frunze culese
Metodă
-
Pasul 1
Frecați friptura cu 1 linguriță ulei de susan și împrăștiați semințele de susan pe ambele părți, apăsând-le, cu puțin condimente. Încingeți o tigaie cu grătar la foarte fierbinte și prăjiți friptura timp de două minute pe fiecare parte sau mai mult, dacă doriți. Bateți soia, oțetul de orez, ardeiul iute, ardeiul iute și 1 linguriță ulei de susan. Pe un platou se aranjează lăstarii de mazăre, frunzele, morcovul și menta, se taie friptura subțire și se adaugă deasupra. Se imbraca salata cu jumatate din dressing, iar restul se serveste in lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 376
- Gras 15.8g
- Saturate 5.6g
- Carbohidrați 11.7g
- Fibră 4.1g
- Proteină 44,8g
- Sare 1.5g