Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă de gât de miel cu o salată proaspătă de fenicul

Salată de gât de miel și fenicul

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Această rețetă suculentă de miel cu o salată vibrantă și crocantă de fenicul provine de la restaurantul East London, Sapling. Chef Jon Beeharry termină acest fel de mâncare cu muguri de usturoi sălbatici și flori. Dacă sunt în sezon și puteți obține ceva, faceți acest lucru – adaugă o margine super-garlicky la vas


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • sare de mare 25g
  • fructe de ienupăr ½ linguriță
  • boabe de piper negru ½ linguriță
  • seminte de chimen ½ linguriță
  • mentă 50g, frunze culese
  • cimbru 4 crenguțe
  • usturoi sălbatic 50g (opțional)
  • ulei de masline 100 ml, plus 1 lingură pentru prăjire
  • file de gât de miel 2 (aproximativ 600g), tăiat

SALATĂ DE FENU

  • otet de vin alb 100 ml
  • zahăr pudră 35g
  • sare de mare fină 1 linguriță
  • anason stelat 2
  • seminte de coriandru 1 linguriță
  • fenicul 1 bec (aproximativ 400g), feliat foarte subțire
  • usturoi sălbatic 50g, (sau rachetă 50g plus usturoi ½ cățel, zdrobit)
  • mentă 50g, frunze culese
  • patrunjel cu frunze plate 50g, frunze culese
  • ulei de măsline extra virgin 100 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Zdrobiți sarea de mare, boabele de ienupăr, boabele de piper și semințele de chimen cu un pistil și mortar, apoi încingeți într-un robot de bucătărie cu menta, cimbru, usturoi sălbatic (dacă se folosește) și ulei de măsline și bateți până se omogenizează.

  • Pasul 2

    Puneți gâtul de miel într-un recipient, turnați peste marinată și amestecați până când este acoperit complet. Se răcește timp de 6 ore sau de preferință peste noapte.

  • Pasul 3

    Pentru a face salata de fenicul, combinați oțetul de vin alb, zahăr tos, sare de mare fină, anason stelat și semințe de coriandru cu 100 ml de apă într-o tigaie mică și aduceți la fierbere. Puneți feniculul într-un castron, turnați peste lichidul de murat fierbinte și lăsați-l timp de 1 oră. Puneți usturoiul sălbatic (sau racheta și usturoiul), menta, pătrunjelul și uleiul de măsline extravirgin într-un robot de bucătărie, amestecați până la omogenizare și răcire.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Clătiți gâtul mielului sub apă curentă rece și uscați-l cu adevărat. Încălziți o tigaie la foc mare, adăugați 1 lingură de ulei și tăiați fileurile timp de 2 minute de fiecare parte. Puneți pe o tavă de copt și fierbeți-le timp de 5-10 minute, în funcție de grosime. Așezați-vă pe o farfurie, acoperită slab cu folie, timp de 5 minute, apoi feliați-o gros.

  • Pasul 5

    Scurgeți feniculul, apoi aruncați-l cu pansamentul herby. Se îngrămădește pe o farfurie și se servește alături de miel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 625
  • Gras 51.4g
  • Saturează 13.9g
  • Carbohidrați 6.7g
  • Zaharuri 1.6g
  • Fibră 4.3g
  • Proteină 31,8g
  • Sare 1.9g
.
#Salată #gât #miel #și #fenicul
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *