Skip to content

Tipul bucătăriei:

Salata de iarna cu bibilica

Salata de iarna cu bibilica

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 3
  • Puțin efort

O reteta simpla si usoara de bibilici pentru cand ai nevoie de o salata mai consistenta. Fluture pasărea pentru a o prăji rapid, apoi serviți deasupra tarhonului, pătrunjelului și mentă. Presărați cu semințe de rodie pentru a servi.


Ingrediente

  • bibilică 1
  • ulei de masline
  • melasa de rodie 1 lingura, plus mai mult pentru dressing

salată

  • lămâie ½
  • castravete 1 mic, tocat fin
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică
  • tarhon o grămadă mică
  • mentă o grămadă mică
  • seminte de rodie Pachet de 110 g (sau semințele unei rodii)

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Tăiați fiecare parte a coloanei vertebrale a bibilicii și îndepărtați coloana vertebrală. Întoarceți pasărea și apăsați puternic pe sân pentru a o aplatiza. Se frecă cu ulei și apoi cu melasă de rodie și se pune într-o tavă de prăjire. Se prăjește timp de 1 oră sau până când sucurile devin limpezi când bagi o frigărui în coapsă. Se lasa putin la racit.

  • Pasul 2

    Pentru salată, stoarceți lămâia într-un bol și adăugați castravetele. Tăiați pătrunjelul, tarhonul și menta și adăugați-le împreună cu semințele de rodie și puțin ulei. Se condimentează bine și se amestecă.

  • Pasul 3

    Trageți bibilicile în bucăți și împărțiți-le în trei farfurii. Adăugați orice sucuri în salată și serviți cu bibilica. Stropiți cu mai multă melasă de rodie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 468
  • Gras 18.3g
  • Carbohidrați 16.6g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 56,8g
  • Sare 0,4g
#Salata #iarna #bibilica
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *