Tipul bucătăriei:
Salata de pui Bang Bang
- serveste 4
- Uşor
Această salată aromată de pui bang bang cu sos de unt de arahide servește 4 în mai puțin de o oră. Păstrați resturile pentru cutia de prânz a doua zi.
Încercați această salată de pui bang bang, apoi verificați mai multe dintre rețetele noastre de salate de pui, cum ar fi salata de pui cu tăiței satay. Încercați, de asemenea, tăițeii noștri biang biang cu carne de porc și prăjelii de creveți bang bang.
Ingrediente
- file de pulpă de pui fără piele 6
- lapte de nucă de cocos tavă de 400 g
- sos de pește 1 lingura
- fasole verde 300 g, tăiate
- ceapa verde 4, mărunțit fin
- castravete 1/2, semințele răzuite și mărunțite
- ardei iute roșu 1, semințe de susan prăjite mărunțite fin pentru a servi
- unt de arahide crocant 125 g
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- sos de soia 3 linguri
- ulei de susan 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pune puiul într-o tigaie mare și puțin adâncă cu laptele de cocos și sosul de pește, se aduce la fierbere, apoi se fierbe cu capac timp de 10 minute. Luați de pe foc și lăsați să se răcească complet în lichid.
-
Pasul 2
Între timp, gătiți fasolea verde în apă clocotită timp de 3 minute, apoi răciți sub apă rece. Scurgeți și înjumătățiți pe lungime.
-
Pasul 3
Pentru a face sosul de arahide, puneți untul de arahide într-o tigaie mică cu 150 ml apă clocotită și încălziți ușor timp de 5 minute, amestecând din când în când. Se amestecă ardeiul și sosul de soia, apoi se ia de pe foc și se amestecă uleiul de susan. S-ar putea să fie nevoie să adăugați puțină apă clocotită pentru a dilua la un sos.
-
Pasul 4
Tocați puiul (puteți îngheța lichidul de braconat și îl puteți folosi mai târziu pentru o bază de curry), apoi puneți-l pe farfurii cu restul de legume, cu lingura peste sosul de arahide pe măsură ce mergeți. Terminați cu ardei iute mărunțit și câteva semințe de susan, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 620
- Gras 46.6g
- Saturate 20.3g
- Carbohidrați 16g
- Fibră 6.1g
- Proteină 31.5g
- Sare 2.7g