Tipul bucătăriei:
Salata de pui de primăvară Valentine Warner
- serveste 4
- Puțin efort
Profită la maximum de legumele sezoniere de primăvară în această salată proaspătă și ușoară. Puiul poșat este turnat cu morcovi, fenicul, fasole și arpagic și o vinaigretă cu muștar și ierburi.
Ingrediente
- piept de pui fara piele 2
- vin alb 100 ml
- ceapă 1 mic, tăiat la jumătate
- cimbru 3-4 crengute
- frunza de dafin 1
- boabe de piper negru 6
- fasole mici 150 g, păstă
- morcovi pui 16, tuns
- fenicul 1 bec mic, decupat
- arpagic o mână mică, tăiată
- tarhon 5-6 crengute, frunzele decojite
- capere mici 1 lingura rasa, scursa
- patrunjel cret mână, tocată grosier
vinegreta
- otet de vin alb 2 linguri bune
- lămâie ⅓, stors
- usturoi de sezon nou 1 cuișoare
- mustar Dijon 2 lingurite
- zahăr tos auriu 1½ linguriță
- sare de mare în fulgi ½ linguriță
- ulei de masline 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți piepții de pui într-o cratiță și turnați peste vin. Adăugați 200 ml apă rece, ceapa, cimbrul, dafinul și boabele de piper. Gatiti la foc moderat, acoperiti si aduceti la fiert usor. Pozați puiul timp de 10 minute.
-
Pasul 2
Se strecoară puiul și lichiorul printr-o sită fină, rezervând bulionul. Puneti puiul pe o tabla sa se raceasca si turnati supa intr-o tava curata. Aduceți la fierbere, puneți fasolea păstăi, reveniți la fierbere și gătiți timp de 2 minute. Scoateți cu o lingură cu fantă și împrospătați-le într-o sită sub jet de apă până se răcesc înainte de a le scurge. Gatiti morcovii in supa timp de 5 minute. Reîmprospătați-le și scurgeți-le.
-
Pasul 3
Stoarceți toate fasolele din coajă și puneți-le într-un castron mare de servire. Adăugați morcovii. Tăiați feniculul în felii subțiri ca o napolitană. Adăugați în bol împreună cu arpagicul întreg, tarhonul și caperele. Se împrăștie în pătrunjel.
-
Pasul 4
Rupeți puiul în bucăți lungi și împrăștiați peste salată. Se amestecă toate ingredientele pentru vinaigretă, cu excepția uleiului, cu niște piper negru într-un castron mic. Se bate uleiul putin cate putin pana se ingroasa. Se condimentează salata, apoi se stropește peste vinegretă și se amestecă ușor înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 5
- Gras 10.1g
- Carbohidrați 11.9g
- Fibră 5.05g
- Proteină 20.25g
- Sare 1.2g