Tipul bucătăriei:
Salată de rață, ananas și arahide
- servește 4 persoane
- Uşor
Verificați această rețetă de rață mărunțită ușoară, crocantă, cu ananas suculent și alune crocante. Această salată simplă este plină de aromă și va face un prânz perfect în weekend
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- picioare de rață 2
- ananas ¼, pielea și miezul aruncate, apoi tăiate fin în sferturi de lună
- șalote 2, cubulete
- arahide prăjite 75g
- ridichi 200g, feliat subțire
- mentă o grămadă mică, frunze culese
- coriandru o grămadă mică, frunze culese
- frunze de salată română 3 mari
- taitei de orez a servi
ÎMBRĂCĂMINTE
- pasta de tamarind 2 linguri
- lemongrass 1, tocat aproximativ
- usturoi 1 cuișoare, vânătăi
- șalotă 1, feliat
- zahăr pudră 2 linguri
- orez vin Oțet 1 lingură
- tei 3, suc
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6 și condimentați bine pulpele de rață. Așezați-le bine într-o cutie mică de prăjire și prăjiți-le timp de 55-60 de minute sau până când sunt foarte crocante.
-
Pasul 2
Între timp, puneți 250 ml de apă și toate ingredientele pentru dressing, cu excepția sucului de lămâie, într-o tigaie mică. Aduceți la foc mic la foc mic, apoi fierbeți fierbinte până când lichidul s-a micșorat 1/ 2. Se strecoară, se amestecă sucul de lămâie și se lasă să se răcească.
-
Pasul 3
Puneți ananasul, șalotele, arahidele și ridichile într-un castron mare și turnați peste dressing.
-
Pasul 4
Tăiați carnea și orice piele crocantă din rață și adăugați-o la salată, cu frunzele de mentă și coriandru și aruncați ușor totul împreună. Așezați cele 3 frunze mari de salată pe un platou și dați vârful pe salată. Serviți cu tăiței de orez, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 327
- Gras 15.7g
- Saturează 3.2g
- Carbohidrați 24.4g
- Zaharuri 20.6g
- Fibră 4.4g
- Proteină 19,8g
- Sare 0,6g