Tipul bucătăriei:

Rețetă de porc Jowl cu o salată de fenicul servită pe o farfurie rotundă de culoare alb murdar pe o masă din lemn închis la culoare

Salcâm de porc, portocale arse și salată de fenicul

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Impresionați-vă prietenii și familia la următoarea cină cu acest porc moale și fraged, cu salată crocantă de fenicul. Această rețetă spectaculoasă de cină vine de la bucătarul-șef Johnnie Crowe al noului restaurant londonez Nest


Falca este partea laterală a capului de porc care conține obrazul. Un măcelar bun va putea obține acest lucru pentru dvs. Dacă nu găsiți falcă, folosiți în schimb burta de porc.

Ingrediente

  • sare de rocă 100g
  • zahăr brun moale 50g
  • anason stelat 4
  • cimbru 6 crenguțe
  • falcile de porc (aproximativ 1,25 kg în total)
  • carne de porc sau de pui 1 litru
  • portocale 6
  • zahăr pudră 100g
  • unt 25g
  • bulbii de fenicul 2, feliat subțire
  • otet de vin alb 25 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Se amestecă împreună sarea, zahărul, anasonul stelat și cimbru. Imprastiați suficient pentru a acoperi baza unui recipient, adăugați falcile de porc și presărați cu cura rămasă. Acoperiți și răciți cel puțin 2 ore (dar nu mai mult de 8). Spălați cura și loviți-le cu hârtia de bucătărie.

  • Pasul 2

    Încălziți cuptorul la 170C / ventilator 150 / gaz 3½. Puneți fălcile cu pielea în sus într-o tavă de copt și adăugați suficient stoc pentru a ajunge la jumătatea sus a fălcilor. Acoperiți bine cu folie de tablă și gătiți timp de 3 ore sau până când este foarte fraged. Scurgeți lichidul, păstrându-l pentru sos și puneți falcile pe o tavă plată. Acoperiți cu folie de film și puneți o altă tavă deasupra, cu niște cutii pentru greutate, și răciți peste noapte pentru a apăsa.

  • Pasul 3

    Curățați 4 portocale, având grijă să nu obțineți niciun mușchi. Suc de aceste portocale și pune deoparte. Puneți cojile într-o tigaie cu apă rece și aduceți la fierbere. Scurgeți și repetați de 3 sau 4 ori pentru a îndepărta amărăciunea.

  • Pasul 4

    Puneți 50g zahăr tos într-o tigaie cu un strop de apă și gătiți ușor până se dizolvă, apoi măriți focul și gătiți până se transformă într-un caramel întunecat. Adăugați sucul de portocale, restul de zahăr, untul și coji de portocale în tigaie și reduceți cu 1/ 3. Se amestecă într-un robot de bucătărie până se omogenizează complet – aceasta poate dura aproximativ 5 minute.

  • Pasul 5

    Puneți lichiorul de gătit de porc într-o tigaie și reduceți-l până când are o consistență sălbatică, îndepărtând orice grăsime.

  • Pasul 6

    Scoateți pielea din falci și tăiați-le în jumătate, asigurându-vă că ambele bucăți au o bucată de obraz, astfel încât să aveți patru bucăți de carne. Puneți pielea între două foi de copt plate tapetate cu hârtie de copt și gătiți la cuptor la 200C / ventilator 180C / gaz 6 pentru 25-30 de minute sau până când este crocantă.

  • Pasul 7

    Puneți feniculul într-un castron și segmentați cele 2 portocale rămase, apoi tăiați-le 1/ 2. Aruncați cu oțetul de vin alb și câteva condimente.

  • Pasul 8

    Pentru servire, încălziți o tigaie rezistentă la cuptor la foc mediu și gătiți jowl-urile, cu grăsime în jos, timp de 5-6 minute sau până când sunt crocante. Întoarceți-l cu grijă și dați-l la cuptor timp de 6-7 minute.

  • Pasul 9

    Serviți fiecare bucată cu pielea crocantă, piureul de portocale ars, salata de fenicul și sosul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 814
  • Gras 46.7g
  • Saturează 17.7g
  • Carbohidrați 39,8g
  • Zaharuri 36g
  • Fibră 5.2g
  • Proteină 55.9g
  • Sare 3.6g
.
#Salcâm #porc #portocale #arse #și #salată #fenicul
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast