Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Salpicoa

Salpicoa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Salpicoa este o salată tipică din Brazilia. Ar putea părea ciudat să asociți o salată cu cartofi prăjiți, dar chiar funcționează cu această salată cremoasă de pui, care este destul de asemănătoare cu un waldorf.


Încercați salata noastră de salpicoa, apoi consultați rețeta noastră de caipirinha și mai multe rețete braziliene.

Ingrediente

  • cartofi făinoase 2 mari, decojite (aproximativ 350 g)
  • pui gătit 1 mic
  • mărul Granny Smith 1, juliană
  • măr cu coajă roșie 1, juliană
  • stafide aurii 3 linguri
  • lămâie verde 11/2, suc
  • maioneză 3 linguri
  • smantana 1 lingura
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, frunze culese si tocate

Metodă

  • Pasul 1

    Pasul 1

    Tăiați cartofii în bețișoare de chibrituri tăind felii mai mici de ½ cm, apoi tăiați peste, de aceeași lățime, pentru a face cartofi prăjiți. Se pune intr-un vas cu apa rece si se lasa 30 de minute.

  • Pasul 2

    Pasul 2

    Tocați puiul, aruncând orice grăsime, piele, oase și cartilagi. Se pune intr-un bol si se adauga marul si stafidele. Se amestecă lime, maiaua și smântână și se condimentează foarte bine. Se adaugă la pui și se amestecă.

  • Pasul 3

    Pasul 3

    Scurgeți cartofii și uscați cu un prosop curat. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie mare până la 1/3 din plin și se încălzește la 180C, sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Adăugați cartofii și prăjiți până devin crocanți și aurii. Scurgeți pe hârtie de bucătărie.

  • Pasul 4

    Pasul 4

    Aranjați salata pe farfurii. Se condimenteaza cartofii prajiti apoi se presara deasupra cu patrunjel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 707
  • Gras 36.4g
  • Saturate 6.7g
  • Carbohidrați 46.6g
  • Fibră 4.9g
  • Proteină 45.6g
  • Sare 0,7g
#Salpicoa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *