Tipul bucătăriei:
Saltimbocca de porc
- serveste 1
- Puțin efort
Saltimbocca este italiană pentru „sărituri în gură”. Carnea de vițel este ingredientul obișnuit, dar o puteți face și folosind carne de pui sau porc, așa cum avem aici. Feliile de șuncă ajută la prevenirea uscarii cărnii de porc.
Ingrediente
- muschiulet de porc bucata de 100 g
- sunca de parma 2-3 bucăți
- frunze de salvie 4-6
- ulei de masline
- unt
- Marsala 3 linguri
- orzo 50g fierte, de servit
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați carnea de porc în felii de 1 cm grosime, puneți-le între 2 bucăți de hârtie de copt și bateți-le mai subțiri cu un sucitor sau cu fundul unei cratițe. Trageți șunca de Parma în bucăți suficient de mari încât să încapă peste carnea de porc, așezați câte una pe fiecare și puneți deasupra o frunză de salvie, apoi prindeți-le împreună cu un baton de cocktail.
-
Pasul 2
Încinge puțin ulei și un nod de unt într-o tigaie, adaugă bucățile de vițel, cu salvie în jos, și gătește timp de 2 minute, apoi răstoarnă-le și gătește încă un minut. Adăugați marsala și barați alcoolul pentru câteva minute. Serviți cu orzo, folosind sosul pentru a îmbrăca pastele.
Informatii nutritionale
- Kcals 334
- Gras 15.3g
- Saturate 5.8g
- Carbohidrați 6.5g
- Proteină 30.6g
- Sare 2.1g