Skip to content

Tipul bucătăriei:

1543

Saltimbocca

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Saltimbocca înseamnă „sărit în gură” în italiană. Această cină rapidă este un escalope de vițel foarte subțire, învelit în șuncă de Parma apoi prăjit în unt cu salvie. Căutați vițel trandafir produs etic în măcelarii și supermarketuri bune.


Ingrediente

  • sunca de parma 4 felii
  • salvie 8 frunze
  • escalope de muschi de vitel 4 subțiri, bătute
  • ulei de masline
  • unt 50 g
  • lămâie ½, suc
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată

Metodă

  • Pasul 1

    Așezați șunca de parma pe o suprafață curată și puneți o frunză de salvie în mijlocul fiecăreia. Pune deasupra fiecaruia cate un escalope de vitel, urmat de cealalta frunza de salvie. Condimentați și îndoiți părțile laterale ale șuncii pentru a face o colet.

  • Pasul 2

    Se încălzește uleiul într-o tigaie tare și apoi, menținând focul ridicat, se adaugă pachetele de vițel. Gatiti 2 minute sau pana se coloreaza bine, apoi intoarceti si colorati bine pe cealalta parte.

  • Pasul 3

    Scoateți carnea din tigaie și adăugați untul. Se lasa sa se spume si sa inceapa sa se rumeneasca, se asezoneaza si apoi se stoarce zeama de lamaie si se presara peste patrunjelul tocat. Se toarnă peste vițel și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 325
  • Carbohidrați 0,4g
  • Proteină 35.8g
  • Gras 20g
  • Sare 1.12g
  • Saturate 8.7g
  • Fibră 0,2g
#Saltimbocca
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *