Tipul bucătăriei:
Sandvișuri din piept cu ceapă de bere și brânză albastră
- servește 6
- Uşor
Luați această bucată mare de carne de vită la nivelul următor gătind-o lent în Newcastle Brown Ale și umplând într-un coc cu ceapă dulce lipicioasă și brânză albastră
Ingrediente
- piept de vita 1,2 kg, derulat
- ceapă 1, feliat gros
- morcovi 2, feliat gros
- Newcastle Brown Ale 900 ml (doar mai puțin de 2 sticle – utilizați restul pentru ceapă)
- foi de dafin 2
- crenguțe de cimbru 4
- bape moi sau rulouri cruste 6
- dolcelatte 150g
CEAPĂ DE BERE
- unt 1 lingură, plus un plus de servit
- ulei de masline 1 lingură
- ceapa 2 mari, feliate fin
- Newcastle Brown Ale 150ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 160C / ventilator 140C / gaz 3. Condimentați pieptul peste tot. Puneți feliile de ceapă și morcov într-o tavă de prăjit adâncă și cuibăriți pieptul în mijloc. Se toarnă peste bere, se completează cu apă (aproximativ 1,5 litri) pentru a acoperi doar pieptul și se adaugă frunzele de dafin și crengile de cimbru. Acoperiți în folie și gătiți timp de 4 ore până când carnea este cu adevărat fragedă și cedează când este presată.
-
Pasul 2
Între timp, încălziți untul și uleiul într-o tigaie la foc mic. Se prăjește ceapa timp de 15 minute sau până se înmoaie. Se amestecă bere și se lasă să fiarbă încă 30 de minute până se evaporă și ceapa s-a făcut aurie și s-a caramelizat. Condimentați și adăugați un vârf de zahăr. Pus deoparte.
-
Pasul 3
Scoateți cu grijă carnea din tavă și acoperiți-o în folie pentru a se odihni în timp ce încălziți ceapa de bere. Împărțiți biscuiții și ungeți fiecare parte. Puneți fiecare parte tăiată într-o tigaie fierbinte pentru a prăji până devine aurie. Feliați pieptul (lingură peste unele sucuri de gătit, dacă doriți) și serviți umplute în rulouri prăjite cu ceapa de bere și niște dolcelatte topite.
Informatii nutritionale
- Kcals 633
- Gras 34,9g
- Saturează 16g
- Carbohidrați 33.1g
- Zaharuri 6.9g
- Fibră 3.2g
- Proteină 43,7g
- Sare 1.3g