Tipul bucătăriei:
sandwich de pui prăjit cu măsline
- face 4
- Uşor
Sandwich-ul nostru OFC ia un favorit al fast-food-urilor, adăugând o glazură picantă, sărată, dulce
Ingrediente
- fileuri de coapsa de pui fara piele 4, tăiat de exces de grăsime și tendon
- zer Cutie de 284 ml
- făină simplă 150g
- faina de porumb 50g
- ulei de arahide pentru prăjire adâncă
- chifle burger în stil brioche 4
- unt topit pentru prăjire
- felii de castraveți a servi
SPICE MIX
- granule de usturoi 1 lingură
- Cayenne 2 lingurițe
- boabe de piper negru măcinat pentru a face 1 linguriță
- paprika (neafumat) 1 lingură
- sare de telina 1 linguriță
- oregano uscat 2 lingurițe
STICLĂ DE MIERE CALDĂ SĂRĂ
- draga draga 4 linguri
- fulgi de sare de mare ½ lingură
- unt nesarat 2 linguri
- sos fierbinte american (cum ar fi Frank sau Tabasco) 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Combinați ingredientele amestecului de condimente. Puneți puiul, 1 lingură din amestecul de condimente, 1 lingură sare, zeama și 3 linguri de murături lichide din borcanul de castraveți într-o pungă pentru alimente. Se lasă la marinat 4 ore la frigider (sau de preferat peste noapte). Scoateți din frigider cu 1 oră înainte de gătit, pentru a aduce la temperatura camerei.
-
Pasul 2
Când sunteți gata să prăjiți puiul, puneți făina, făina de porumb și amestecul de condimente rămas într-un castron puțin adânc și combinați.
-
Pasul 3
Încălziți uleiul de arahide nu mai mult de 1/ 3 pline într-o tigaie mare până ajunge la 180C sau un cub de pâine maro în 30 de secunde.
-
Pasul 4
Scoateți coapsele de pui din marinată, scuturați orice exces, apoi drageți bine în amestecul de făină condimentat.
-
Pasul 5
Coborâți cu grijă puiul în ulei și prăjiți-l timp de 4 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc și devin crocante. Dacă tigaia nu este suficient de mare pentru a prăji 4 odată, faceți-o pe loturi și păstrați puiul prăjit cald pe un raft într-un cuptor 180C / ventilator 160 / gaz 4.
-
Pasul 6
Periați chiflele cu unt topit apoi puneți partea tăiată în jos pe o tigaie până când este carbonizată și crocantă. Încălziți ingredientele glazurii într-o tigaie mică, amestecând pentru a combina.
-
Pasul 7
Pentru asamblare, așezați niște castraveți pe fundul fiecărui coc. Completați cu o coapsă de pui, stropiți-o cu puțină glazură, apoi puneți blatul pe coc și mâncați imediat.
Informatii nutritionale
- Kcals 701
- Gras 23.9g
- Saturează 11.4g
- Carbohidrați 90,5g
- Zaharuri 24.3g
- Fibră 3g
- Proteină 29.5g
- Sare 4.4g