Skip to content

Tipul bucătăriei:

Sare și piper côte de boeuf

Sare și piper côte de boeuf

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această côte de boeuf cu sare și piper cu sos béarnaise ușor arată cu adevărat impresionant, dar este ușor de făcut. Perfect pentru un spectacol principal


Ingrediente

  • boabe de piper negru 2 lingurite
  • seminte de mustar negru 1 lingura
  • semințe de fenicul 1 lingura
  • buzdugan macinat ¼ linguriță
  • côte de boeuf 1 kg coastă (sau 2 x 500 g coastă), tăiată în franceză
  • ulei de masline

Sos Béarnaise

  • eşalotă 3, tocate fin
  • boabe de piper negru 5
  • tarhon 1 buchet mic, tulpini și frunze separate
  • otet de vin alb 4 linguri
  • unt nesarat 200 g
  • galbenusuri de ou 5

Metodă

  • Pasul 1

    Se pun boabele de piper, semintele de mustar, feniculul si buzduganul intr-un mojar si se zdrobesc cu un pistil pana se macina fin. Frecati carnea de vita, puneti intr-un vas si lasati la marinat la frigider peste noapte (sau pana la 48 de ore daca aveti timp).

  • Pasul 2

    Pentru a face baza de béarnaise, puneți eșalota, boabele de piper, tulpinile de tarhon, oțetul și 4 linguri de apă într-o cratiță foarte mică. Se încălzește ușor până când rămân aproximativ 2 linguri de lichid. Se tine la frigider cu friptura.

  • Pasul 3

    Cu jumătate de oră înainte de a începe să gătiți friptura, scoateți-l din frigider, stropiți cu 1 linguriță de sare și lăsați-o să ajungă la temperatura camerei. Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 4

    Încingeți o tigaie cu fundul greu cu 1-2 linguri de ulei de măsline și prăjiți carnea de vită – începând cu partea grasă, astfel încât grăsimea să intre în tigaie. Se prăjește friptura pe fiecare parte până se rumenește frumos – aproximativ 8-10 minute – apoi se ridică într-o tavă și se termină de gătit la cuptor timp de 15 minute pentru mediu, întorcându-se la jumătate. Când friptura este gata, lăsați-o să se odihnească timp de 10 minute.

  • Pasul 5

    Intre timp, pentru sos, topim untul intr-o tigaie, pana cand clocoteste. Puneți gălbenușurile într-un robot de bucătărie cu amestecul de eșalotă. Trimite timp de 30 de secunde, apoi, cu motorul încă pornit, stropește foarte treptat untul fierbinte. Când tot untul a fost încorporat într-un sos béarnaise neted și gros, cerne rapid într-un castron de servire, toacă și amestecă tarhonul și gustă pentru condiment. Serviți côte de boeuf pe o masă, alături de sos și feliați-l la masă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 805
  • Gras 66.3g
  • Saturate 35g
  • Carbohidrați 1.1g
  • Fibră 0,3g
  • Proteină 50,7g
  • Sare 1.5g
#Sare #și #piper #côte #boeuf
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *