Skip to content

Tipul buc膬t膬riei:

Sare 葯i piper c么te de boeuf

Sare 葯i piper c么te de boeuf

Tip膬ri葲i aceast膬 re葲et膬
Imprima葲i numai dac膬 este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Pu葲in efort

Aceast膬 c么te de boeuf cu sare 葯i piper cu sos b茅arnaise u葯or arat膬 cu adev膬rat impresionant, dar este u葯or de f膬cut. Perfect pentru un spectacol principal


Ingrediente

  • boabe de piper negru 2 lingurite
  • seminte de mustar negru 1 lingura
  • semin葲e de fenicul 1 lingura
  • buzdugan macinat 录 linguri葲膬
  • c么te de boeuf 1 kg coast膬 (sau 2 x 500 g coast膬), t膬iat膬 卯n francez膬
  • ulei de masline

Sos B茅arnaise

  • e艧alot膬 3, tocate fin
  • boabe de piper negru 5
  • tarhon 1 buchet mic, tulpini 葯i frunze separate
  • otet de vin alb 4 linguri
  • unt nesarat 200 g
  • galbenusuri de ou 5

Metod膬

  • Pasul 1

    Se pun boabele de piper, semintele de mustar, feniculul si buzduganul intr-un mojar si se zdrobesc cu un pistil pana se macina fin. Frecati carnea de vita, puneti intr-un vas si lasati la marinat la frigider peste noapte (sau pana la 48 de ore daca aveti timp).

  • Pasul 2

    Pentru a face baza de b茅arnaise, pune葲i e葯alota, boabele de piper, tulpinile de tarhon, o葲etul 葯i 4 linguri de ap膬 卯ntr-o crati葲膬 foarte mic膬. Se 卯nc膬lze葯te u葯or p芒n膬 c芒nd r膬m芒n aproximativ 2 linguri de lichid. Se tine la frigider cu friptura.

  • Pasul 3

    Cu jum膬tate de or膬 卯nainte de a 卯ncepe s膬 g膬ti葲i friptura, scoate葲i-l din frigider, stropi葲i cu 1 linguri葲膬 de sare 葯i l膬sa葲i-o s膬 ajung膬 la temperatura camerei. 脦ncinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6.

  • Pasul 4

    脦ncinge葲i o tigaie cu fundul greu cu 1-2 linguri de ulei de m膬sline 葯i pr膬ji葲i carnea de vit膬 鈥 卯ncep芒nd cu partea gras膬, astfel 卯nc芒t gr膬simea s膬 intre 卯n tigaie. Se pr膬je葯te friptura pe fiecare parte p芒n膬 se rumene葯te frumos 鈥 aproximativ 8-10 minute 鈥 apoi se ridic膬 卯ntr-o tav膬 葯i se termin膬 de g膬tit la cuptor timp de 15 minute pentru mediu, 卯ntorc芒ndu-se la jum膬tate. C芒nd friptura este gata, l膬sa葲i-o s膬 se odihneasc膬 timp de 10 minute.

  • Pasul 5

    Intre timp, pentru sos, topim untul intr-o tigaie, pana cand clocoteste. Pune葲i g膬lbenu葯urile 卯ntr-un robot de buc膬t膬rie cu amestecul de e葯alot膬. Trimite timp de 30 de secunde, apoi, cu motorul 卯nc膬 pornit, strope葯te foarte treptat untul fierbinte. C芒nd tot untul a fost 卯ncorporat 卯ntr-un sos b茅arnaise neted 葯i gros, cerne rapid 卯ntr-un castron de servire, toac膬 葯i amestec膬 tarhonul 葯i gust膬 pentru condiment. Servi葲i c么te de boeuf pe o mas膬, al膬turi de sos 葯i felia葲i-l la mas膬.

Informatii nutritionale

  • Kcals 805
  • Gras 66.3g
  • Saturate 35g
  • Carbohidra葲i 1.1g
  • Fibr膬 0,3g
  • Protein膬 50,7g
  • Sare 1.5g
#Sare #葯i #piper #c么te #boeuf
G膬tit cu drag de pe
Evalueaz膬 aceast膬 re葲et膬

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *