Tipul bucătăriei:
Satay de pui cu orez
- serveste 4
- Uşor
Puneți sosul nostru de arahide cu nuci peste pui caramelizat și serviți cu legume murate și orez integral pentru o masă rapidă bogată în proteine
Faceți această rețetă de satay de pui, apoi verificați tăițeii noștri cu friptură satay, salata de tăiței satay cu pui și șnițel de pui bánh mì cu sos satay.
Ingrediente
- castravete ½, feliate subțire
- ridichi o mână, feliată subțire
- otet de orez 3 linguri
- orez integral 200 g
- ulei de arahide 1 lingura
- piept de pui 4 mici, tăiate în bucăți mici
- unt de arahide 5 linguri
- sos de soia 1 lingura
- ulei de susan prajit 1 lingura
- coriandru o mână de frunze
- ardei iute roșu 1, fără semințe și felii subțiri (opțional)
Metodă
-
Pasul 1
Pune castravetele și ridichile într-un castron cu 1 lingură de oțet de orez și un praf bun de sare și amestecă bine.
-
Pasul 2
Gătiți orezul integral într-o tigaie mare cu apă ușor sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 25 de minute), apoi scurgeți foarte bine.
-
Pasul 3
Între timp, încălziți uleiul într-un wok sau o tigaie antiaderentă la foc mare. Se condimentează foarte bine puiul, apoi se prăjește 4-5 minute până se caramelizează, apoi se reduce focul la mic.
-
Pasul 4
Puneți untul de arahide într-un castron, turnați 100 ml de apă tocmai fiartă și amestecați bine. Turnați restul de 2 linguri de oțet de orez, uleiul de soia și susan, apoi turnați în tigaie și fierbeți ușor timp de 5 minute.
-
Pasul 5
Împărțiți orezul în boluri, puneți cu lingura peste pui și sos și câteva dintre murăturile rapide, apoi terminați cu frunze de coriandru și chilli felii, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 520
- Gras 19.3g
- Saturate 3.2g
- Carbohidrați 44.6g
- Zaharuri 6.4g
- Fibră 3.6g
- Proteină 40.1g
- Sare 0,9g