Tipul bucătăriei:
Scoii cu chorizo și roșii
- serveste 2
- Uşor
Cea mai buna reteta de scoici. Faceți un sos rapid de roșii și chorizo, puneți midiile și serviți cu cartofi prăjiți pudrați cu boia pentru o masă la mijlocul săptămânii pentru doi
Ingrediente
- cartofi prajiti slabi la cuptor 250 g
- boia dulce 2 lingurite
- ulei de masline
- chorizo 125 g, tăiate cubulețe
- ceapa rosie mica 1, tocat fin
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- ardei iute roșu 1, fără sămânță și tocată mărunt
- cimbru 2 crengute
- vin alb 200 ml
- rosii 125 g, tocate mărunt
- piure de tomate 1 lingura
- zahăr o ciupitura
- midii 1 kg, curatat
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul urmând instrucțiunile de pe ambalaj pentru cartofi prăjiți. Se amestecă cartofii prăjiți cu 1 linguriță de boia de ardei și niște condimente, se întinde pe o tavă de cuptor și se gătesc până devin crocante.
-
Pasul 2
Pune 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare cu un capac etans. Se adaugă chorizo-ul și se prăjește până devine crocant, apoi se scoate cu o lingură cu fantă pe o farfurie și se adaugă ceapa, usturoiul, boia de ardei rămasă, ardei iute și crenguțe de cimbru în tigaie. Gatiti la foc mic pana se inmoaie, apoi cresteti din nou focul, intoarceti chorizo-ul in tigaie si adaugati vinul, rosiile tocate, piureul de rosii, un praf de zahar, mult piper si putina sare. Se fierbe timp de 2 minute.
-
Pasul 3
Se amestecă scoicile, se acoperă cu un capac și se fierb la abur timp de 3-4 minute, scuturând tigaia de câteva ori, până când scoicile s-au deschis. Împărțiți între boluri și serviți cu cartofi prăjiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 715
- Gras 32.5g
- Carbohidrați 48g
- Fibră 5g
- Proteină 39.4g
- Sare 3.5g