Tipul bucătăriei:
Scouse cu varză roșie
- serveste 4
- Uşor
Scouse este o tocană de miel potrivită, venită din porturile Liverpool. Se serveste cu varza marinata 24 de ore cu portocala, merisoare, miere si vin rosu.
Ingrediente
- miel 1 kg, taiat cubulete
- ceapa 2 mici, tocate grosier
- morcovi 2, feliate
- supă de pui 500 ml
- foi de dafin 2
- cartofi 2, decojite și tăiate cubulețe
varza rosie
- varza rosie 1, feliat
- suc de portocale 250 ml
- suc de merișoare 250 ml
- Miere 2 linguri
- boabe de ienupăr 5
- vin roșu 250 ml
- bat de scortisoara 1
Metodă
-
Pasul 1
Amestecă toate ingredientele de varză roșie într-un castron mare. Se marina timp de 24 de ore la frigider.
-
Pasul 2
Colorează ușor mielul într-o tigaie mare și grea, se scoate și se prăjește ceapa în aceeași tigaie până încep să devină translucide. Adăugați morcovii și întoarceți mielul în tigaie.
Acoperiți doar cu supă de pui. Adăugați foile de dafin și fierbeți timp de 30 de minute.
-
Pasul 3
Adăugați jumătate din cartofi și fierbeți timp de 45 de minute până la 1 oră. Zdrobiți cartofii pentru a îngroșa sosul.
Adăugați restul de cartofi și fierbeți timp de o oră sau până când mielul începe să se despartă.
-
Pasul 4
Se fierbe varza timp de 20 de minute sau până când este fiartă, se strecoară lichidul și se reduce cu două treimi la foc mediu până devine siropoasă. Se amestecă lichidul cu varza roșie și se servește cu mielul.
Informatii nutritionale
- Kcals 755
- Carbohidrați 45,9g
- Proteină 65,7g
- Gras 33.4g
- Sare 1.16g
- Saturate 15.8g
- Fibră 7.5g