Tipul bucătăriei:
Shish de miel cu șofran și ceapă roșie caramelizată
- servește 2
- Uşor
Faceți-vă propriul kebab cu câteva ingrediente simple și serviți cu buzunare pitta calde și tzatziki. Șofranul adaugă atât aromă, cât și o culoare frumoasă
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- şofran o ciupitura
- picior de miel 250g, tăiate cubulețe în cuburi de 3cm
- ulei de masline
- lămâie 1, zestrat și suc, plus pene de servit
- menta uscata 1 linguriță
- boia afumată 1/2 linguriță
- fulgi de chilli o ciupitura
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- ceapa rosie 1 mare, feliat fin
- tzatziki o cadă
- pittas 4, încălzit, pentru a servi
- rachetă o mână, de servit
Metodă
-
Pasul 1
Puneți firele de șofran într-un castron mic și turnați peste 1 lingură apă clocotită. Se lasa la racit. Aruncați mielul cu 1 lingură de ulei, coaja de lămâie și jumătate din suc, mentă, condimente și usturoi. Adăugați apă de șofran, un praf de sare și aruncați bine. Se lasa la marinat in timp ce prajesti ceapa.
-
Pasul 2
Încălziți 2 lingurițe de ulei într-o tigaie antiaderentă și prăjiți ceapa la foc mediu până devine foarte moale și aurie, aproximativ 15 minute. Se ia de pe foc, se adaugă restul de suc de lămâie și se condimentează bine.
-
Pasul 3
Infilați mielul pe 4 frigarui și încălziți grătarul la mare. Grătiți kebab-urile timp de 4 minute pe fiecare parte până când sunt fierte. Adăugați o păpușă de tzatziki la pittas, apoi adăugați câteva frunze de rachetă, mielul și ceapa roșie. Se servește cu mai multe pene tzatziki și lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 416
- Gras 25.5g
- Saturează 4.8g
- Carbohidrați 13.7g
- Zaharuri 10.7g
- Fibră 3.7g
- Proteină 31.2g
- Sare 1.2g