Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie gri acoperită cu vițel pane, o felie de lămâie și cartofi crocanți

șnițel austriac de wiener

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Puțin efort

Șnițelul Wiener este felul de mâncare național al Austriei – este făcut în mod tradițional cu carne de vițel, dar poate fi schimbat cu carne de porc sau pui. Serviți cu cartofi unși cu unt pentru o cină principală rapidă


Încercați această rețetă de șnițel cu wiener, apoi verificați șnitelul nostru de pui și șnitelul de porc.

Ingrediente

  • partea superioara de vitel 2 felii subtiri (aproximativ 150 g fiecare)
  • ouă 2, batut
  • Pesmet austriac/german (semmelbrösel) sau pesmet proaspăt 50 g
  • unt clarificat sau ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • cartofi fierți 400 g
  • pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
  • felii de lamaie a servi
  • compot de afine sau afine a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți feliile de vițel între două bucăți de hârtie de copt și folosiți un ciocan de carne sau sucitor pentru a lovi ușor carnea până la o grosime de aproximativ ½ cm.

  • Pasul 2

    Înainte de a condimenta, pune câteva picături de apă pe carne – aceasta se va evapora când vei pune șnițelul în uleiul încins și vei crea bulele tradiționale care fac șnitelul atât de special. Se condimentează cu sare și piper pe o parte.

  • Pasul 3

    Acoperiți o farfurie cu făină, bateți ouăle ușor într-un castron larg și puțin adânc și turnați pesmetul într-un vas puțin adânc. Înmuiați fiecare felie de vițel în făină, acoperind-o bine. Se transfera in ou si se lasa acolo un minut, apoi se scoate si se pune in pesmet. Nu o împingeți prea tare, pâinea se va lipi de șnițel și dacă împingeți prea mult pâinea va fi prea densă. Repetați cu cealaltă felie.

  • Pasul 4

    Se încălzește 1 cm de unt sau ulei limpezit într-o tigaie adâncă și largă, la foc mediu-mare (la aproximativ 150C) și se prăjește fiecare șnitel pe fiecare parte timp de 2-3 minute până devine auriu. În timp ce prăjiți, folosiți o lingură și acoperiți partea superioară a șnitelului cu unt sau ulei fierbinte – acest lucru va face ca pâinea să fie aurie și uniformă.

  • Pasul 5

    Între timp, puneți cartofii fierți într-o altă tigaie cu puțin unt mai clar și prăjiți până devin crocanti, adăugând puțin pătrunjel chiar înainte de servire.

  • Pasul 6

    Scoateți șnițelele din tigaie și puneți-le pe hârtie de bucătărie pentru a șterge excesul de ulei. Transferați în două farfurii și serviți cu cartofi de pătrunjel, felii de lămâie și o parte de compot de lingonberry sau merișor. Mahlzeit!

Informatii nutritionale

  • Kcals 653
  • Gras 22.9g
  • Saturate 11.1g
  • Carbohidrați 61,7g
  • Zaharuri 2.8g
  • Fibră 3.7g
  • Proteină 48.3g
  • Sare 0,7g
#șnițel #austriac #wiener
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *