Tipul bucătăriei:
șnițel austriac de wiener
- serveste 2
- Puțin efort
Șnițelul Wiener este felul de mâncare național al Austriei – este făcut în mod tradițional cu carne de vițel, dar poate fi schimbat cu carne de porc sau pui. Serviți cu cartofi unși cu unt pentru o cină principală rapidă
Încercați această rețetă de șnițel cu wiener, apoi verificați șnitelul nostru de pui și șnitelul de porc.
Ingrediente
- partea superioara de vitel 2 felii subtiri (aproximativ 150 g fiecare)
- ouă 2, batut
- Pesmet austriac/german (semmelbrösel) sau pesmet proaspăt 50 g
- unt clarificat sau ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- cartofi fierți 400 g
- pătrunjel cu frunze plate o mână, tocată
- felii de lamaie a servi
- compot de afine sau afine a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți feliile de vițel între două bucăți de hârtie de copt și folosiți un ciocan de carne sau sucitor pentru a lovi ușor carnea până la o grosime de aproximativ ½ cm.
-
Pasul 2
Înainte de a condimenta, pune câteva picături de apă pe carne – aceasta se va evapora când vei pune șnițelul în uleiul încins și vei crea bulele tradiționale care fac șnitelul atât de special. Se condimentează cu sare și piper pe o parte.
-
Pasul 3
Acoperiți o farfurie cu făină, bateți ouăle ușor într-un castron larg și puțin adânc și turnați pesmetul într-un vas puțin adânc. Înmuiați fiecare felie de vițel în făină, acoperind-o bine. Se transfera in ou si se lasa acolo un minut, apoi se scoate si se pune in pesmet. Nu o împingeți prea tare, pâinea se va lipi de șnițel și dacă împingeți prea mult pâinea va fi prea densă. Repetați cu cealaltă felie.
-
Pasul 4
Se încălzește 1 cm de unt sau ulei limpezit într-o tigaie adâncă și largă, la foc mediu-mare (la aproximativ 150C) și se prăjește fiecare șnitel pe fiecare parte timp de 2-3 minute până devine auriu. În timp ce prăjiți, folosiți o lingură și acoperiți partea superioară a șnitelului cu unt sau ulei fierbinte – acest lucru va face ca pâinea să fie aurie și uniformă.
-
Pasul 5
Între timp, puneți cartofii fierți într-o altă tigaie cu puțin unt mai clar și prăjiți până devin crocanti, adăugând puțin pătrunjel chiar înainte de servire.
-
Pasul 6
Scoateți șnițelele din tigaie și puneți-le pe hârtie de bucătărie pentru a șterge excesul de ulei. Transferați în două farfurii și serviți cu cartofi de pătrunjel, felii de lămâie și o parte de compot de lingonberry sau merișor. Mahlzeit!
Informatii nutritionale
- Kcals 653
- Gras 22.9g
- Saturate 11.1g
- Carbohidrați 61,7g
- Zaharuri 2.8g
- Fibră 3.7g
- Proteină 48.3g
- Sare 0,7g