Tipul bucătăriei:
Șnitel din carne de porc și brânză elvețiană
- serveste 2
- Uşor
Un șnițel, sau escalope pane, este ușor de făcut acasă cu această rețetă simplu de urmat. Brânza Emmenthal și prosciutto îi conferă un gust autentic și, deoarece această versiune se prepară rapid, este grozav ca o masă de confort pentru doi la mijlocul săptămânii.
Ingrediente
- escalope de porc 4 mici, aproximativ 300 g în total
- prosciutto 4 felii
- emmental 50 g, feliate
- făină simplă 4 linguri, condimentate
- ouă 2, bătut
- pesmet alb uscat 75 g
- ulei
- nasturel a servi
Metodă
-
Pasul 1
Puneți escalopele între foile de hârtie de copt și zdrobiți-le cu un sucitor sau o tavă grea până se subțiază foarte mult (aproximativ ½ cm). Așezați 1 felie de prosciutto pe un escalope apoi acoperiți cu 2 felii de brânză. Acoperiți cu cealaltă felie de prosciutto, apoi cu cealaltă escalope. Împingeți marginile împreună pentru a sigila totul în interior. Repetați cu celălalt șnitel.
-
Pasul 2
Pune faina, oul si pesmetul pe farfurii separate. Pudrați șnițelele în făină, apoi înmuiați în ou, apoi pesmet. Repetați oul și pesmetul astfel încât să aveți un strat bun de pesmet. Se încălzește aproximativ un cm de ulei într-o tigaie mare, apoi se prăjește șnitelul timp de 3 minute pe fiecare parte, până devine auriu și crocant. Se serveste cu salata de nasturel.
Informatii nutritionale
- Kcals 765
- Carbohidrați 57,6g
- Proteină 56.6g
- Gras 34.6g
- Sare 1.9g
- Fibră 1.7g