Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de spaghete Carbonara Arancini

Spaghetti carbonara arancini

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Verificați rețeta noastră de arancini inspirată de spaghete carbonara cu mozzarella cremoasă și pancetta crocantă. Faceți aceste arancini crocante impresionante și serios pentru viitoarea cină


Încercați această rețetă de spaghete carbonara arancini, apoi verificați clasicul nostru spaghetti carbonara ușor, vegetarian carbonara, penne carbonara și mai multe rețete de spaghete.

De asemenea, verificați mai multe rețete de arancini, cum ar fi bilele noastre clasice de arancini, arancini de trufe și ‘nduja arancini.

TENDINȚA ALIMENTARĂ: CROCCHETTE DI TAGLIOLINI / FRITTATINE DI PASTA

Carbohidrati, bej, prăjiți – și italieni: această mâncare de stradă napoletană bifează o mulțime de cutii trestreetnd chiar acum. Cunoscute sub numele de crocchette di tagliolini sau frittatine di paste, acestea datează din secolul al XIX-lea și se află undeva între o crochetă și un arancini, dar fără a face faff de a face o beșamel sau un risotto (cele mai bune rețete de risotto aici, dacă vă poate deranja). Spaghetele tocate se leagă cu brânză, smântână, șuncă, la cele mai simple, apoi rulate în pesmet și prăjite. Ce nu este de iubit?

Am luat ca inspirație aromele uneia dintre mâncărurile noastre preferate de paste – carbonara – și am adăugat propria noastră întorsătură, prin umplerea cu mozzarella suplimentară, strălucitoare. Ați putea folosi spaghetti carbonara rămase sau alte paste în acest sens sau le puteți face de la zero, așa cum am făcut noi. Doar asigurați-vă că faceți multe

Ingrediente

  • mozzarella 75g, tăiat în cuburi de 2cm
  • făină simplă 50g, bine condimentat
  • ouă 2, bătut
  • pesmet panko 100g
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • fulgi de sare de mare

CARBONARA

  • pancetta cubulete Pachet de 77g
  • usturoi 1 cuișor, bătut
  • galbenusuri de ou 2
  • boabe de piper negru zdrobit pentru a face ¼ linguriță
  • Grana Padano 75g, ras fin
  • crema dubla 3 linguri
  • spaghete 150g, rupt în bucăți de 2cm

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face carbonara, puneți pancetta și usturoiul într-o tigaie rece și gătiți timp de 5-10 minute sau până când grăsimea s-a redus din pancetta și este cu adevărat crocantă, iar usturoiul este auriu. Scoateți de pe foc și aruncați usturoiul.

  • Pasul 2

    Bateți gălbenușurile, piperul negru, Grana Padano și smântâna într-un castron mic.

  • Pasul 3

    Gatiti spaghetele in apa clocotita sarata urmand instructiunile pachetului, apoi scurgeti-le, rezervand o cana de apa pentru paste.

  • Pasul 4

    Introduceți spaghetele în tigaia pentru pancetta și adăugați o lingură de apă de gătit în amestecul de gălbenușuri. Se amestecă bine, apoi se toarnă în tigaia pentru pancetta și se pune la foc mic. Aruncați totul, adăugând puțină apă pentru paste și fierbeți un minut până când sosul este gros. Se răcește complet, apoi se răcește timp de 2 ore.

  • Pasul 5

    Folosind mâinile umede, curate, luați o bucată de mozzarella și formați carbonara rece în jurul ei la dimensiunea aproximativă a unei mingi de golf și puneți-o pe o tavă. Repetați cu restul de mozzarella și carbonara.

  • Pasul 6

    Aruncați arancini mai întâi în făina condimentată, apoi în oul bătut și apoi pesmetul, astfel încât să fie bine acoperite.

  • Pasul 7

    Umpleți o tigaie cel mult 1/ 3 se umplu cu ulei vegetal și se încălzește la 180C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 30 de secunde. Gatiti arancini, pe loturi, timp de 2-3 minute sau pana cand sunt cu adevarat crocante si aurii, apoi scurgeti-le pe hartie de bucatarie si condimentati usor cu fulgi de sare de mare.

Informatii nutritionale

  • Kcals 728
  • Gras 43.1g
  • Saturează 17.8g
  • Carbohidrați 55.9g
  • Zaharuri 1.8g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 27.7g
  • Sare 1.5g
.
#Spaghetti #carbonara #arancini
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *