Skip to content

Tipul bucătăriei:

8340

Sparanghel la grătar cu ouă de prepeliță și chorizo

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Un simplu starter pentru o cină. Odată ce oul, sparanghelul și chorizo-ul sunt fierte, este o lucrare de asamblare rapidă și ușoară. Ouăle de prepeliță sunt puțin greu de curățat, dar arată foarte frumos în această salată. Dacă doriți să folosiți ouă de găină, gătiți 6 în apă clocotită timp de 7 minute apoi răciți în apă cu gheață și curățați-le și sferturi pentru a servi.


Ingrediente

  • sparanghel 3 ciorchini de grasime, cam 300g fiecare
  • chorizo Pachet de 60 g, tăiat în bucăți
  • ouă de prepeliță 12

pansament

  • otet de sherry 3 linguri
  • ulei de rapita 5 linguri
  • mustar Dijon 1 lingura
  • șalotă 1, feliate subțire

Metodă

  • Pasul 1

    Se albesc sparanghelul in apa clocotita cu sare timp de 3 minute apoi se scurg si se racesc intr-un castron cu apa cu gheata.

  • Pasul 2

    Gatiti chorizo-ul in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta pana devine crocant.

  • Pasul 3

    Se fierb ouăle de prepeliță în apă clocotită exact 2 minute. Scurgeți și răciți într-un castron cu apă cu gheață. Curățați cu grijă ouăle de prepeliță – este dificil, dar aveți răbdare – cojile se vor desprinde în bucăți mari.

  • Pasul 4

    Se încălzește o tigaie, apoi se aruncă sparanghelul cu puțin ulei și se asezonează. Prăjiți în loturi până se carbonizează ușor odată fiert.

  • Pasul 5

    Bateți ingredientele pentru dressing. Se aruncă sparanghelul în jumătate din el și se aranjează sulițele pe 1 sau 2 platouri. Tăiați ouăle în jumătate și adăugați-le în platoul cu chorizo. Se pune peste restul de dressing și se servește.

Informatii nutritionale

  • Kcals 180
  • Carbohidrați 3.1g
  • Proteină 9.2g
  • Gras 14.3g
  • Sare 0,5g
  • Fibră 2.6g
#Sparanghel #grătar #ouă #prepeliță #și #chorizo
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *