Tipul bucătăriei:
Sparanghel la grătar cu ouă de prepeliță și chorizo
- serveste 8
- Uşor
Un simplu starter pentru o cină. Odată ce oul, sparanghelul și chorizo-ul sunt fierte, este o lucrare de asamblare rapidă și ușoară. Ouăle de prepeliță sunt puțin greu de curățat, dar arată foarte frumos în această salată. Dacă doriți să folosiți ouă de găină, gătiți 6 în apă clocotită timp de 7 minute apoi răciți în apă cu gheață și curățați-le și sferturi pentru a servi.
Ingrediente
- sparanghel 3 ciorchini de grasime, cam 300g fiecare
- chorizo Pachet de 60 g, tăiat în bucăți
- ouă de prepeliță 12
pansament
- otet de sherry 3 linguri
- ulei de rapita 5 linguri
- mustar Dijon 1 lingura
- șalotă 1, feliate subțire
Metodă
-
Pasul 1
Se albesc sparanghelul in apa clocotita cu sare timp de 3 minute apoi se scurg si se racesc intr-un castron cu apa cu gheata.
-
Pasul 2
Gatiti chorizo-ul in putin ulei intr-o tigaie antiaderenta pana devine crocant.
-
Pasul 3
Se fierb ouăle de prepeliță în apă clocotită exact 2 minute. Scurgeți și răciți într-un castron cu apă cu gheață. Curățați cu grijă ouăle de prepeliță – este dificil, dar aveți răbdare – cojile se vor desprinde în bucăți mari.
-
Pasul 4
Se încălzește o tigaie, apoi se aruncă sparanghelul cu puțin ulei și se asezonează. Prăjiți în loturi până se carbonizează ușor odată fiert.
-
Pasul 5
Bateți ingredientele pentru dressing. Se aruncă sparanghelul în jumătate din el și se aranjează sulițele pe 1 sau 2 platouri. Tăiați ouăle în jumătate și adăugați-le în platoul cu chorizo. Se pune peste restul de dressing și se servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 180
- Carbohidrați 3.1g
- Proteină 9.2g
- Gras 14.3g
- Sare 0,5g
- Fibră 2.6g