Tipul bucătăriei:
Spatchcock poussin cu gremolata
- serveste 6
- Uşor
Poussin este o alternativă excelentă la pui și această rețetă ușoară se gătește rapid și are un gust fantastic gătit ca parte a unui grătar de vară. Pentru păsări de curte, tăiați părțile laterale ale coloanei vertebrale cu foarfecele de bucătărie, apoi întoarceți pasărea și striviți-o. Măcelarul tău poate să o facă sau o poți cumpăra gata spatchcockcock.
Ingrediente
- rozmarin tocat pentru a face 1 lingura
- semințe de fenicul 1 lingura
- ulei de masline
- usturoi 2, tocate fin
- lămâie 2, cu coaja si zeama
- poussins 3, spatchcockcock
- pătrunjel un buchet mare, tocat
- frunze de salata a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se amestecă rozmarinul, semințele de fenicul, 3 linguri ulei de măsline, jumătate de usturoi, sucul de lămâie și jumătate din coaja. Sezon. Puneți pușinele într-un vas mare de sticlă puțin adânc sau în pungi de plastic cu fermoar și turnați marinada peste. Marinați cel puțin 1 oră sau de preferat peste noapte la frigider.
-
Pasul 2
Încinge grătarul. Se usucă pușinele, se stropesc cu ulei și se asezonează din nou. Puneți pielea în jos pe grătar. înfășurați 2 cărămizi în folie sau folosiți o tigaie grea de fier și cântăriți pușinele timp de 15 minute. Se rastoarna si se grata 10 minute cu caramizile pe cealalta parte.
-
Pasul 3
Între timp, faceți gremolata amestecând coaja de lămâie rămasă, cățelul de usturoi și pătrunjelul. Se presara peste pui si se serveste cu o salata verde.