Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Stroganoff de vită

Stroganoff de vită

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4-6
  • Uşor

Un clasic rusesc, acest stroganoff de ciuperci de vită și castane este făcut super-cremos cu o cadă de cremă fraîche. Există boia de ardei pentru acea culoare semnată, plus puțină sare de țelină și cartofi prăjiți


Faceți acest stroganoff de vită, apoi verificați stroganoff-ul nostru de pui, stroganoff de ciuperci și stroganoff de porc.

Această rețetă stroganoff de vită a fost scrisă de Sabrina Ghayour, inspirată de călătoriile ei în Rusia. Sabrina spune: „Prima mea vizită în Rusia a fost acum un deceniu, dar numai la Moscova. Așadar, anul trecut m-am aventurat la Sankt Petersburg pentru un hit de istorie și cultură. Palatele și muzeele sunt pietre prețioase în coroana din Sankt Petersburg și, într-o vizită la una dintre cele dintâi, ne-am oprit la o sală regală de banchete. Ni s-a servit stroganoff de vită pe farfurii cu margini aurite, cu o movilă cremoasă de piure de cartofi. Stroganoff este, de asemenea, destul de popular în Iran, poate pentru că obișnuiam să împărtășim granițele cu Rusia și, prin urmare, destul de multe feluri de mâncare au ajuns în repertoriile noastre. În familia mea, mâncăm stroganoff doar cu jetoane de chibrit și am fost mereu îngrozit că oamenii îl vor mânca și cu orez sau tăiței. De atunci am confirmat că clasicul în sine este servit fie cu jetoane de chibrit, fie cu piure – dar practic cartofi. ”

Ingrediente

  • ulei vegetal pentru prajit
  • ceapa 2 mari, înjumătățite și tăiate subțire
  • ciuperci de castane 250g, feliat subțire
  • fripturi de lombă 2 x 200g, exces de grăsime tăiat, tăiat în benzi groase de ½ cm
  • boia (nu se afuma) 1 lingură, plus un plus de servit
  • mustar Dijon 2 linguri
  • sare de telina 1 linguriță
  • crème fraîche pe jumătate grasă 400g
  • cartofi prajiti sau piure a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie mare la foc mare și fierbeți ceapa timp de 10-15 minute sau până se înmoaie cu marginile ușor rumenite. Îndepărtați cu o lingură cu fante și scurgeți-le pe hârtia de bucătărie.

  • Pasul 2

    Ștergeți tigaia uscată și adăugați ciupercile fără ulei. Se amestecă ocazional la foc mare pentru a-i lăsa să-și elibereze toată umezeala, apoi se adaugă 1 lingură de ulei și se lasă să se coloreze puțin. Îndepărtați și adăugați la ceapă.

  • Pasul 3

    Încălziți tigaia din nou, stropiți-o cu puțin mai mult ulei, adăugați friptura și prăjiți-o câteva secunde. Întoarceți ciupercile și ceapa și amestecați bine. Adăugați boiaua, muștarul, sarea de țelină și o cantitate generoasă de piper negru și amestecați din nou timp de câteva secunde. Adăugați crème fraîche și combinați până când sosul are o culoare uniformă. Reduceți focul la mediu și fierbeți câteva minute pentru a încălzi sosul. Presărați cu puțină boia înainte de a servi cu cartofi prăjiți sau piure.

Informatii nutritionale

  • Kcals 306
  • Gras 20.9g
  • Saturează 8.9g
  • Carbohidrați 9.8g
  • Zaharuri 7.5g
  • Fibră 2.6g
  • Proteină 18.4g
  • Sare 1.4g
.
#Stroganoff #vită
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast