Tipul bucătăriei:
Sub-uri de chiftele de curcan cu felii rapide
- serveste 2
- Uşor
Umpleți chiftele cu chiftele pentru o masă rapidă la mijlocul săptămânii. Această subrețetă ușoară, făcută sănătoasă cu carne tocată de curcan este servită cu felii rapide de cartofi dulci.
Ingrediente
- macră de curcan tocată 300 g
- semințe de fenicul 1 linguriță, zdrobită
- lămâie 1, cu coaja si zeama
- ulei de masline
- ceapă 1 mic, tocat
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- roșii feliate tavă mică de 200 g
- Ardei Peppadew 5, tocat
- rulouri cruste 2, prăjită
- rachetă o mână bună
PENE
- cartofi dulci 2 medii, tăiate în felii
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Se amestecă felii cu puțin ulei și condimente apoi se întinde pe o tavă antiaderentă. Coaceți 20-25 de minute până devin aurii și gătiți.
-
Pasul 2
Se amestecă tocatura cu fenicul și coaja de lămâie și se condimentează, apoi se formează 12 bile de mărimea unei nuci. Se incinge putin ulei intr-o tigaie si se rumenesc chiftelele. Se scoate din tigaie, se adauga ceapa si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si se caleste 1 minut. Adaugati rosiile tocate si un praf de zahar si aduceti la fiert. se adaugă chiftelele înapoi în tigaia cu ardeii și se fierb timp de 15 minute.
-
Pasul 3
Îngrămădiți chiftelele în chifle cu rucola și serviți cu felii.
Informatii nutritionale
- Kcals 553
- Gras 7.7g
- Carbohidrați 77.2g
- Fibră 9.6g
- Proteină 45,7g
- Sare 1.6g