Tipul bucătăriei:
Substanțe de chiftelă de curcan
- servește 4 persoane
- Uşor
Umpleți chifteluțe de curcan cu brânză într-o rolă secundară pentru un prânz aprins în mijlocul săptămânii, în deplasare
Ingrediente
- piept de curcan tocat 400g
- ceapă 1 mic, ras
- parmezan 30g, ras fin, plus un plus de servit
- boabe de piper negru măcinat pentru a face ¼ linguriță
- ulei de masline 2 linguri
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- fulgi de chilli uscat ½ linguriță
- piure de tomate 1 lingură
- roșii de prune 400g tablă
- busuioc câteva frunze
- suluri submarine 4, înjumătățit și prăjit
- salata imbracata cu otet balsamic a servi
Metodă
-
Pasul 1
Incarcati tocatul, ceapa, parmezanul, piperul macinat si un praf mare de sare intr-un castron si pasati cu mainile pana se combina. Rulați în 16 bile de dimensiuni egale.
-
Pasul 2
Încălziți 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și prăjiți chiftelele până se rumenesc. Utilizați o lingură cu fante pentru a scoate pe o farfurie.
-
Pasul 3
Adăugați restul de lingură de ulei în tigaie și prăjiți usturoiul timp de 1 minut, apoi adăugați fulgii de chilli și piureul de roșii și gătiți încă un minut. Includeți roșiile și 150 ml de apă și fierbeți timp de 15 minute. Folosiți un blender de mână pentru a bate sosul până se omogenizează, apoi adăugați chiftelele înăuntru. Fierbeți ușor timp de 10 minute, răsucind chiftelele la jumătate.
-
Pasul 4
Puneți chiftelele pe 4 subbaze, apoi puneți-l peste sos. Adăugați câteva frunze de busuioc, radeți peste mai mult parmezan, puneți capacele și serviți cu o salată, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 338
- Gras 9.9g
- Saturează 2.8g
- Carbohidrați 27.7g
- Zaharuri 6.2g
- Fibră 2.7g
- Proteină 33.2g
- Sare 0,8g