Skip to content

Tipul bucătăriei:

Gammon glazurat cu gust de ananas

Sunca cu gutuie cu gust de ananas

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6-8
  • Uşor

Această șuncă smălțuită cu Sherry și gutui poate fi redusă sau mărită – folosiți doar calculele de mai jos. Mai degrabă decât agitația fierberii și a coacerii, preferăm să cortăm șunca cu folie și să coacem în propriile sucuri înainte de glazurare, de ce să nu încercăm acest lucru pentru a merge alături de curcanul tău de Crăciun?


Încercați această rețetă de gammon cu gutuie, apoi verificați-ne gammon cu aragaz lent, gammon fript, şuncă prăjită și altele Rețete de șuncă de Crăciun.

* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • articulație gammon 2 kg
  • ceapă 1, tăiat în felii groase
  • boabe de piper negru 2 lingurițe

GUSTE DE ANANAS

  • ananas 400g (după decojire și scoaterea miezului interior), tăiate în bucăți de 1cm
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • stafide sau stafide aurii 6 linguri
  • cuișoare 2, zdrobit
  • condiment 3, zdrobit
  • zahăr Demerara 8 linguri
  • otet de vin rosu 6 linguri

GLAZURĂ

  • dulce sherry 3 linguri
  • gem de gutui 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Cântăriți gammonul, apoi rupeți 2 bucăți lungi de folie. Așezați cele două bucăți într-o cruce într-o formă de prăjire cu excesul atârnat peste margini. Puneți feliile de ceapă pe mijlocul foliei și așezați gammonul deasupra. Trageți în sus părțile laterale, împrăștiați peste boabele de piper și închideți-le pentru a face o coletă.

  • Pasul 2

    Se coace la cuptor 30 de minute pentru fiecare 500g (deci o îmbinare de 2kg va dura 2 ore).

  • Pasul 3

    Puneți toate ingredientele gustative într-o tigaie și fierbeți, acoperite, timp de 50-55 minute sau până când gustarea este lipicioasă și dulce.

  • Pasul 4

    Se amestecă ingredientele glazurii într-un castron.

  • Pasul 5

    Scoate șunca din cuptor și odihnește-te 10 minute înainte de a scoate folia. Puneți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz 6.

  • Pasul 6

    Răciți șunca suficient cât să puteți tăia pielea, lăsând un strat bun de grăsime dedesubt. Se marchează ușor grăsimea într-un model încrucișat, se periază bine cu glazură și se pune din nou în cuptor pentru 20-30 de minute (periat de câteva ori mai mult) sau până când șunca este aurie. Odihniți-vă 20 de minute, apoi tăiați felii groase și serviți-le cu gust.

Informatii nutritionale

  • Kcals 553
  • Gras 19g
  • Saturează 6.3g
  • Carbohidrați 47,8g
  • Zaharuri 47.1g
  • Fibră 2.4g
  • Proteină 45g
  • Sare 5.6g
.
#Sunca #gutuie #gust #ananas
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *