Tipul bucătăriei:
Şuncă cu pedro ximenez, smochine şi crustă de migdale
- serveste 8
- Uşor
Sherry, smochinele și migdalele fac din această șuncă să fie mai plăcută de Crăciun. Serviți cu cartofi fripți sau cu chifle brioșă pentru a umple felii groase
Încearcă această rețetă de șuncă cu crustă de smochine și migdale, apoi verifică-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.
Ingrediente
- smochine uscate 2
- pedro ximinez sherry 75 ml
- articulație gammon 2 kg
- cimbru 1 crenguță
- frunza de dafin 1
- coaja de portocala 1 bandă
- cuișoare 3
- fulgi de migdale 30 g
- unt 2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Înmuiați smochinele în sherry timp de 30 de minute și apoi scoateți-le. Puneti sherry-ul intr-o tigaie mare si adaugati gammonul, cimbrul, dafinul, coaja de portocala si cuisoarele si apa rece cat sa acopere rostul. Aduceți la fiert și îndepărtați orice gunoi. Fierbeți aproximativ 1 oră și jumătate, apoi testați centrul șuncii cu un termometru cu sondă, acesta ar trebui să fie la 65-68 de grade în centru și va continua să gătească puțin timp în afara focului.
-
Pasul 2
Scoateți cu grijă din lichid și răciți până când puteți îndepărta pielea și tăiați grăsimea într-un strat uniform.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune smochinele, migdalele și untul într-un robot de bucătărie cu multe condimente și amestecă până la o pastă. Se taie grăsimea șuncii în fâșii subțiri și se apasă pe pastă. Se prăjește aproximativ 30 de minute sau până când crusta este rumenită și crocantă. Odihnește-te din nou înainte de a sculpta.
Informatii nutritionale
- Kcals 439
- Gras 27.1g
- Saturate 9.4g
- Carbohidrați 3.1g
- Fibră 0,6g
- Proteină 42.6g
- Sare 5.4g