Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Sunca Cu Smochine Si Crusta De Migdale

Şuncă cu pedro ximenez, smochine şi crustă de migdale

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Sherry, smochinele și migdalele fac din această șuncă să fie mai plăcută de Crăciun. Serviți cu cartofi fripți sau cu chifle brioșă pentru a umple felii groase


Încearcă această rețetă de șuncă cu crustă de smochine și migdale, apoi verifică-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.

Ingrediente

  • smochine uscate 2
  • pedro ximinez sherry 75 ml
  • articulație gammon 2 kg
  • cimbru 1 crenguță
  • frunza de dafin 1
  • coaja de portocala 1 bandă
  • cuișoare 3
  • fulgi de migdale 30 g
  • unt 2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Înmuiați smochinele în sherry timp de 30 de minute și apoi scoateți-le. Puneti sherry-ul intr-o tigaie mare si adaugati gammonul, cimbrul, dafinul, coaja de portocala si cuisoarele si apa rece cat sa acopere rostul. Aduceți la fiert și îndepărtați orice gunoi. Fierbeți aproximativ 1 oră și jumătate, apoi testați centrul șuncii cu un termometru cu sondă, acesta ar trebui să fie la 65-68 de grade în centru și va continua să gătească puțin timp în afara focului.

  • Pasul 2

    Scoateți cu grijă din lichid și răciți până când puteți îndepărta pielea și tăiați grăsimea într-un strat uniform.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Pune smochinele, migdalele și untul într-un robot de bucătărie cu multe condimente și amestecă până la o pastă. Se taie grăsimea șuncii în fâșii subțiri și se apasă pe pastă. Se prăjește aproximativ 30 de minute sau până când crusta este rumenită și crocantă. Odihnește-te din nou înainte de a sculpta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 439
  • Gras 27.1g
  • Saturate 9.4g
  • Carbohidrați 3.1g
  • Fibră 0,6g
  • Proteină 42.6g
  • Sare 5.4g
#Şuncă #pedro #ximenez #smochine #şi #crustă #migdale
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *