Tipul bucătăriei:
Șuncă glazurată cu bere rădăcină
- serveste 6
- Uşor
Restaurantul mamei din New Orleans (mothersrestaurant.net) este renumit pentru șunca sa coaptă. Rețeta este secretă, dar se zvonește că glazura include berea de rădăcină. Încercați versiunea noastră…
Încearcă această rețetă de șuncă glazurată cu bere rădăcină, apoi verifică-ne gammon de gătit lent, friptură gammon, şuncă prăjită și altele Retete de sunca de Craciun.
Ingrediente
- șuncă de gammon dezosată afumată 2,5 kg
- ceapă 1 mic, decojit și împânzit cu cuișoare
GLAZA DE BERE DE rădăcină
- bere rădăcină 300 ml
- Sos tabasco chipotle câteva liniuțe bune
- cuișoare ½ linguriță
- pudră de muştar 2 lingurite
- zahar brun 6 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Notați greutatea gammonului și calculați timpul de gătire pentru 40 de minute pe kilogram. Puneți gammonul într-o cratiță mare cu apă, aduceți la fiert și îndepărtați orice impurități de la suprafață. Se adaugă ceapa și se lasă să fiarbă timp de fierbere necesar (deci un gammon de 2,5 kg va dura 1 oră și 40 de minute).
-
Pasul 2
În timp ce șunca se gătește, puneți ingredientele pentru glazură într-o tigaie și fierbeți până se îngroașă și suficient de siropos pentru a unge șunca.
-
Pasul 3
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. După fierbere, lasă șunca să se odihnească până se răcește suficient pentru a se descurca apoi se îndepărtează pielea lăsând un strat de grăsime. Scoateți ușor grăsimea, asigurându-vă că nu intrați în carne. Asezati sunca pe un gratar intr-o tava si ungeti peste tot cu glazura. Coaceți timp de 40-45 de minute, periând mai mult glazură pe măsură ce se coace până devine maro auriu închis.
Informatii nutritionale
- Kcals 634
- Gras 32.6g
- Carbohidrați 19.1g
- Fibră 0,2g
- Proteină 61,6g
- Sare 7.9g