Tipul bucătăriei:
Supă chinezească prăjită găluște bao
- servire 4-6
- Puțin efort
Pune deoparte un weekend pentru a face sheng jian bao al bucătarului Jeremy Pang complet cu un aluat pufos și umplutură suculentă de carne de porc
Bucătarul Jeremy Pang spune: „Această rețetă este pentru cei care îndrăznesc să accepte provocarea și să-ți dedice weekendul pentru bao suprem. Sheng jian bao este minunea din Shanghai care este prăjită la tigaie la perfecțiune, are o ușoară creștere pufoasă în aluat și se află undeva între un xiao long bao (celebra găluște de supă) și baozi (pâine aburită, umplută cu carne) în ceea ce privește dimensiunea , textura si aroma.
„Umplutura ar trebui să fie suculentă până la marginea gingiilor și există tehnică pentru fiecare pas. Totuși, chiar merită efortul, așa că respiră adânc, fă-ți toată pregătirea cu o zi înainte și nu ai altceva de planificat decât să mănânci pentru restul weekendului înainte de a începe să rulezi și să pliezi.”
Ingrediente
JELEU
- supa proaspătă de pui 350 ml
- fulgi de agar 1 lingura
UMPLERE
- usturoi 1 cuișoare, tocat mărunt
- ghimbir ½ bucată de mărimea degetului mare, decojită și tocată mărunt
- coriandru 5 crengute, tocate marunt
- ceapa verde 3, tocate fin
- varză chinezească din frunze 2 frunze, tocate marunt
- carne de porc grasă 300 g
- Sos de scoici 1½ linguriță
- vin de orez shaoxing ½ linguriță
- zahăr pudră ½ linguriță
- ulei de susan 1 lingura
ALUAT
- făină simplă sau făină de grâu cu gluten mediu chinezesc 530g, plus extra pentru framantare
- zahăr pudră 40 g
- drojdie uscată cu acțiune rapidă plic de 7 g
- praf de copt 15 g
- ulei vegetal 2 linguri, plus suplimentar pentru gătit
ULEI DE ARDEI ARDEI
- chiu chow chilli oil 2 lingurite
- oțet negru chinkiang 1 lingura
- sos de soia usor 2 linguri
- zahăr pudră 1 lingura
- seminte de susan prajite 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Mai întâi, faceți jeleul. Amestecați supa și fulgii de agar într-o tigaie și lăsați să stea 15-20 de minute. Se aduce la fierbere la foc mediu fără a amesteca, apoi se reduce focul la fiert și se fierbe timp de 2-3 minute. Se amestecă bine până se dizolvă agarul. Se toarnă într-un bol, se răcește și se da la rece timp de 2 ore până se fixează.
-
Pasul 2
Combinați usturoiul, ghimbirul, coriandru, o treime din ceapa primăvară, frunzele de varză, carnea de porc, sosul de stridii, vinul de orez, zahărul, ¼ linguriță de sare și uleiul de susan într-un castron mare, masând amestecul împreună cu mâinile pentru a acoperiți tocată. Bateți amestecul strângându-l cu mâna căpătâială și aruncându-l înapoi în bol pentru a întări carnea și a elimina orice aer. Răciți până când sunteți gata să faceți bao.
-
Pasul 3
Odată ce jeleul s-a întărit, tăiați-l în bucăți mici. Adăugați-le în umplutură și amestecați ușor cu o lingură de lemn pentru a se combina. Puneți umplutura la frigider pentru ca jeleul să nu se topească înainte de a începe să pliați bao-ul.
-
Pasul 4
Pentru a face aluatul, turnați făina, zahărul, drojdia, praful de copt și ½ linguriță de sare în bolul unui mixer cu suport pentru aluat. Se amestecă 1 lingură de ulei vegetal și 250-300 ml de apă (acest lucru va depinde de umiditatea camerei – dacă aerul este foarte uscat poate fi nevoie de cantitatea maximă) într-o cană, apoi se toarnă încet în mixer în timp ce frământați. la viteza mica timp de 2 minute sau pana cand tot lichidul este combinat cu faina. Măriți viteza la mare pentru încă 2 minute până când aluatul are o senzație netedă, dar lipicioasă.
-
Pasul 5
Modelați aluatul într-o minge aspră și acoperiți ușor cu 1 lingură de ulei vegetal. Acoperiți vasul cu un prosop umed și lăsați deoparte într-un loc cald timp de 1 oră-1 oră 30 de minute sau până când își dublează volumul.
-
Pasul 6
Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru bine făinată și întindeți-l la o grosime de 3-4 mm. Folosește un tăietor de biscuiți de 6 cm sau un pahar, pentru a întinde cât mai multe cercuri din aluat.
-
Pasul 7
Pune 1½-2 lingurițe de umplutură în centrul fiecărui cerc de aluat. Lucrând câte un cerc, ridicați marginile aluatului și strângeți-le ca și cum ar forma o pungă. Ținând aluatul într-o mână, răsuciți strâns și continuu blatul, asigurându-vă că umplutura nu se scurge, până când aluatul este sigilat și aveți un efect de spirală în partea de sus cu o găluște bine rotunjită dedesubt.
-
Pasul 8
Odată etanșat, asigurați-vă că fiecare bao are o formă de minge uniformă, rulându-l ușor și ajustându-l, apoi puneți-l deoparte pe o tavă de copt bine făinată și acoperiți cu un prosop de ceai ușor umed pentru a nu se usca. Continuați să rulați formarea baosului până când toată umplutura și aluatul sunt folosite. Lăsați baosul să se odihnească încă 30 de minute într-un loc cald.
-
Pasul 9
Încinge 4-5 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare la foc mediu (ideal să vrei suficient ulei pentru a rumeni baza și puțin din părțile laterale ale fiecărui bao). Puneți cu grijă baosul în uleiul fierbinte, lăsând ½ cm între fiecare pentru a lăsa suficient spațiu pentru a crește – va trebui să faceți acest lucru în loturi. Se prăjește timp de 1-2 minute. Deasupra se toarnă 4-5 linguri de apă și se acoperă rapid cu un capac timp de 5-6 minute sau până când bazele devin maro auriu și bao-urile au crescut bine – această metodă va abur și va prăji simultan sheng jian bao.
-
Pasul 10
Amestecați toate ingredientele pentru uleiul de chilli, apoi turnați peste sheng jian bao înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 584
- Gras 19.2g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 78,9g
- Zaharuri 9.4g
- Fibră 4.7g
- Proteină 21.4g
- Sare 3g