Tipul bucătăriei:

Supa de curcan usor
- servește 6
- Uşor
Utilizați resturile de curcan în această supă hrănitoare de iarnă, ambalată cu morcovi, țelină și orz perlat. Se servește cu pâine crustată cu unt
Folosește-ți resturile în această supă ușoară de curcan, apoi verifică ramenul nostru de curcan, tocană de curcan și mai multe rețete de curcan rămase. Căutați o supă de iarnă care se încălzește? Încercați supa noastră de iarnă pistou, supă picantă de fasole cu unt, supă de roșii și mai multe rețete de supă.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- ceapă 1, cubulete
- morcovi 2, feliate
- țelină 1 băț, tăiat cubulețe
- frunza de dafin 1
- cimbru 2 crenguțe
- curcan sau pui de pui 2 litri
- arpacaș 300g
- curcan gătit 400g, tăiate sau mărunțite în bucăți
- pătrunjel o mână, tocată
- lămâie 1, suc
- pâine crustată cu unt a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o cratiță mare la foc mediu și prăjiți ceapa, morcovul și țelina timp de 5 minute, până când începe să se înmoaie. Adăugați dafinul, cimbru și bulionul, măriți focul pentru a aduce la foc mic.
-
Pasul 2
Odată ce fierbe, adăugați orz, reduceți ușor focul, acoperiți și gătiți 40-50 de minute până când boabele sunt fragede. Adăugați mai mult stoc sau apă dacă preferați o supă mai subțire.
-
Pasul 3
Se condimentează bine și se amestecă prin curcanul gătit, pătrunjelul și sucul de lămâie. Fierbeți încă 5-10 minute până când curcanul s-a încălzit și serviți cu pâine crustată cu unt.
Informatii nutritionale
- Kcals 391
- Gras 8.4g
- Saturează 2.3g
- Carbohidrați 44,5g
- Zaharuri 3.7g
- Fibră 2.7g
- Proteină 32.9g
- Sare 2.1g