Tipul bucătăriei:
Supă de tăiței de pui și ciuperci
- servește 2
- Uşor
Verificați această rețetă ușoară de supă de tăiței de pui cu ardei iute, ciuperci shiitake cărnoase și ghimbir fierbinte – o masă simplă în săptămâna scăzută în calorii
Ingrediente
- taitei de ou uscat 125g
- ulei pentru prăjire, 1 lingură
- ceapa verde 4, tocat
- ghimbir ras pentru a face 1 lingura
- usturoi 1 cuișor, zdrobit
- turmeric măcinat ½ linguriță
- ciuperci shiitake 200g, feliat
- supă de pui 700 ml
- spanac 100g, tocat
- mini file de pui 200g, tăiate în benzi
- sos de soia 1 lingură
- ulei de susan 1 linguriță
- ardei iute roșu ½, feliat
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti taiteii urmand instructiunile de ambalare, scurgeti si clatiti sub apa rece. Scurgeți din nou.
-
Pasul 2
Încălziți uleiul și gătiți ceapa de primăvară timp de 2 minute până se înmoaie. Adăugați ghimbirul, usturoiul și curcuma și gătiți un minut. Se amestecă ciupercile și se fierbe timp de 4-5 minute sau până se înmoaie. Adăugați bulionul de pui și aduceți-l la foc mic. Gatiti 3-4 minute apoi adaugati spanacul si gatiti pana se ofileste. Adăugați fâșiile de pui și fierbeți ușor câteva minute până când sunt fierte.
-
Pasul 3
Împărțiți tăiței în 2 boluri. Se toarnă peste supa fierbinte, se adaugă soia și susanul, apoi ingredientele rămase, terminând cu feliile de ardei iute roșii din tigaie.
Informatii nutritionale
- Kcals 504
- Gras 10.7g
- Saturează 1.9g
- Carbohidrați 50.4g
- Zaharuri 5.7g
- Fibră 8.5g
- Proteină 47.2g
- Sare 2.9g